BDP Mersin'de 'Barış Mitingi' Düzenledi

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, önümüzdeki günlerde hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da barışı getirecek bir mücadeleyi zaferle taçlandıracaklarını söyledi.

BDP Mersin'de 'Barış Mitingi' Düzenledi
İçel'de '1 Eylül Dünya Barış Günü' dolayısıyla BDP tarafından miting düzenlendi.

BDP'nin 'Barış Mitingi ',İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalığın, Atatürk Caddesi üzerindeki İçel Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüyüşü ile başladı.

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de katıldığı yürüyüş sırasında, İmralı'da bulunan terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve terör örgütünü simgeleyen bayraklar taşındı, Öcalan lehinde sloganlar atıldı. Büyükşehir Belediye binası önündeki mitingde konuşan Ertuğrul Kürkçü, barış için halkın elinden geleni yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirterek, "Barışı onurlu bir barış yapabilmek yalnızca hakları elde etmekle mümkündür. Kürtler haklarını elde etmek için, varlık ve kimlerini ortaya koymak için 30 yıldır mücadele ettiler. 10 binlerce hayat bunun için yok oldu, en kıymetli evlatlarımız hayatlarını verdi. Bugün Türkiye'de herkes anladı ki Kürtler var, her zamanda var olmaya devam edecektir. Bugün artık inkar politikaları son buldu. Ama Kürtlerin var olduğu Anayasa’da yer bulacak mı? Kürtler baş tacı yapılacak mı? Bunlar yapılmadığı sürece olmaz. Bunlar yapıldı mı gerçekten Kürt halkı tanınmış olur. Biz bütün kimlikleri tanıyoruz, barış istiyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YÜZBİNLER ALANLARDA BARIŞ, KARDEŞLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN HAYKIRIYOR"
BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ise bugün tüm Türkiye'de yüz binlerin alanlarda barış, kardeşlik, özgürlük için haykırdığını söyledi.

1 Eylül'ü çok farklı karşılayabileceklerini dile getiren Baluken, "Bu 1 Eylül'ü özgürlük halaylarıyla kutlayabilirdik. 1 Eylül'ü kendi barışını Ortadoğu'ya model yapmış bir Türkiye olarak kutlayabilirdik. Çünkü fırsat hepimizin önüne geldi. Çünkü 21 Mart Diyarbakır nevruzunda Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan barış fırsatını verdi. Sayın Öcalan barışın fırsatını sadece Türkiye'ye getirmedi. Bu barışı bütün Ortadoğu'ya getirdi. 21 Mart'ta Sayın Öcalan çağrısını bütün ezilenlere, bütün emekçiler, bütün mazlumlara yaptı. Bu çağrıdan sonra bütün Ortadoğu'ya barış getirebilecek büyük bir fırsatı hepimizin önüne getirdi" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da 'barışı' getirecek bir mücadeleyi zaferle taçlandıracaklarını savunan Baluken, şu ifadeleri kullandı:
"Bu ülkedeki bütün antidemokratik yasaları yerle bir edeceğiz. Zindanlardaki bütün evlatlarımızı kendi aramıza getireceğiz. Önümüzdeki 1 Eylül'de inanıyorum ki mücadele edersek, bugüne kadar ortaya koyduğumuz duruşu gösterirsek Sayın Öcalan'ı halkımızın arasına getireceğiz. O nedenle önümüzdeki günlere kendimize, halkımıza, partimize, örgütlü yapılarımıza ve önderliğimize güvenerek süreci an ve an takip etmek son derece önemlidir. Çünkü bu süreç yüzyıllık bir kölelik devrin bitimi, 100 yıllık bir özgürlük sayfasının açılacağı bir süreçtir. Yeni yüzyılda Kürt halkı özgür olacaktır, Kürdistan özgür olacaktır."
Konuşmaların ardından yerel sanatçılar konser verdi

Kaynak: İHA