Başkan Büyükerşen’in 2 Eylül Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vatanperver Eskişehir halkının bağımsızlık mücadelesinde önemli noktalarından biri olan Eskişehir’in kurtuluşundaki mücadelesi yadsınamayacağını söyleyen Büyükeşen, mesajına şu şekilde devam etti:
“Ne mutlu bizlere ki şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, Laik Cumhuriyetimizin çatısı altında barış ve huzur içinde yaşayabiliyoruz. Unutmamalıyız ki dün savaşlarla vatanımızı ele geçirmeye çalışanlar bugünde aynı hayallerini gerçekleştirebilmek için içte ve dışta işbirliği yaptıkları hainlerle milli kimliğimizi unutturmaya çalışmaktadırlar. Bizler savaş alanlarında kazandıkları zaferlerle tarih yazmış ve Dünya’nın seyrini değiştirmiş bir ecdadın evlatları olarak ekonomik, bilimsel ve teknolojik alanlarda kazanacağımız zaferlerle bu hain planları bozmalı ve yarınlara daha güzel, güven içinde yaşanabilir bir şehir ve ülke bırakmalıyız. Ancak o zaman bu topraklar için canlarını esirgememiş olan aziz şehitlerimizin ruhlarını şad ettirmiş oluruz. Şehrimizin düşman işgalinden kurtulması için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Nesilden nesile devredilen ve bize kadar ulaşan bayrağı, atalarımızın da bizden gurur duyacağı şekilde sonsuza dek taşımaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA