Balık Sezonu Açıldı

Av yasağının sona ermesinin ardından, gece geç saatlerde denize açılan balıkçılar tarafından tutulan balıklar, hale getirildi.

Balık Sezonu Açıldı
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, gece "vira bismillah" diyerek açılan balıkçılar tarafından tutularak hale getirilen ilk balık sardalye oldu. Teknenin limana yanaşmasının ardından gerçekleştirilen mezatta ilk sardalyenin kasası 50 TL'den satıldı. Sabah saatlerinde balık halinde ilk mezatın başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, balık sezonunun açılmasının ardından vatandaşların özelikle çocuklara balık yedirmelerini istedi. Tüm dünyanın fast food kültüründen uzaklaşmaya çalıştığının altını çizen Kocaman, "En doğal protein kaynağı olarak maalesef balık kaldı. Fast food kültürünün dünyada terk edilmeye başladığı dönemde ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirmeleri için balığın sevdirilmesi gerekiyor" dedi.

Bakanlık tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya koyulan 24 metre yasağı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kocaman, yasağın 2-3 ay ertelenerek küçük balıkçılara daha çok avlanma zamanının verilmesini isteyerek, "24 metre yasağı 2-3 ay ertelenirse gırgır balıkçısı rahat edecek. Bu balıkçılar zaten tekneleri küçük olduğu için tüm sezon avlanamıyor. Yasağın iki ay ertelenmesi gırgır balıkçılığı için faydalı olacak" dedi.

Osman Kocaman, Bandırma ve Erdek körfezinde gerçekleştirilen kabuklu deniz ürünü analizlerinin temiz çıktığını da belirterek, Türkiye'nin önümüzdeki günlerde AB'ye durdurulan ihracatının açılmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Av yasağının kaldırılmasının ardından balık haline gelen ilk sardalye kasası 50 TL'den satılırken, tezgahlarda yerini alan palamut ise tanesi 5 TL'den satışa çıktı.

Öte yandan, balık sezonunun açılışı dolayısıyla kurban kesilerek, dua edildi.
Kaynak: İHA