Arınç, Manisa’da Nikah Şahidi Oldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da katıldığı bir düğünde nikah şahitliği yaptı.

Arınç, Manisa’da Nikah Şahidi Oldu
Arınç, AK Partili Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz’ın oğlu Hüseyin Solmaz ile ENSAR Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler’in kızı Betül Çeler’in düğününe katıldı.

Saruhan Otel’de düzenlenen düğüne Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş Uğur Aydemir, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Partili Manisa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çerçi, Şehzadeler İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Zülfikar Gürcan AK Parti Manisa Teşkilatı, partililer, il genel, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Nikah merasimi Kuran- Kerim’in okunması ve semazen gösterisiyle başladı.

RABİA İŞARETİ YAPTILAR

Genç çift nikah masasına oturmadan önce ‘Rabia’ işareti yaparak basın mensuplarına poz verdi. İnşaat mühendisi Hüseyin Solmaz ile sınıf öğretmeni Ayşe Çeler’in nikah şahitliğini Başbakan Yardımcısı Arınç, Vali Abdurrahman Savaş, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş ile Uğur Aydemir yaptı. Genç çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyen Arınç, “Allah bu iki gencimize iki cihanda mutluluk versin. Her günleri bugünkü gibi güzel olsun. Toplumda örnek aile olsunlar. Hayırlı evlatlar nasip eylesin. Her akşamları evlendikleri gün gibi olmaya bilir. Hayatın bazı imtihanları da var. Zor zamanlarda birbirlerini daha çok severek, güvenerek sabırla o günlere aşarlar’’dedi.

Evliliğin önemine değinen Arınç, “Bizim inancımızda evlilik çok önemli. Nikah çok önemli. Örf, adet ve geleneklerimizde biz evliliği çok önemseriz ve hatta kutsarız. Bizim için nikahsız beraberlikler iyi değildir. Bu nedenle nasibi çıkınca çocuklarımıza evliliklerini yaptırmak, onları bir araya getirmek çok güzel. Her şey nasip ve kısmetledir. Evlilik hayatı insanı kötülüklerden muhafaza eder. Meşru daire içerisinde, güzel evlatlar ile insanların birbiriyle mutmain olmasına yol açar. Bugün toplumda birçok kötü ve hastalığın sebebinde maalesef buna karşıt durmak var. Bu gençlerimizin evliliği örnek oldu. Bu yaşlarda kendilerine evliliği kısmet etti Cenab-ı Hak. Allah hepimize böyle güzel evlatlar ve evlilikler nasip etsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Arınç, genç çiftin nikah cüzdanını gelin Betül Çeler’e vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA