Antalya’da Renkli Eylem

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, Konyaaltı Plajı varyant girişindeki merdivenleri gökkuşağı rengine boyadı.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen grup eylemlerine şehrin farklı noktalarında da devam edeceklerini söylediler.
İlkinin İstanbul’un Beyoğlu semtinde bulunan merdivenlerin boyanmasıyla başlayan ‘Gökkuşağı Eylemi’ farklı il ve ilçelerden de destek görmeye başladı.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıfta okuyan bir grup öğrenci de bu eyleme destek için bir araya geldi. İstanbul’da gerçekleştirilen eylemin ardından gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin belediye tarafından tekrar gri renge boyanmasına tepki için sosyal medyada bir etkinlik oluşturdular. bir araya gelen öğrenci grubu Konyaaltı Plajı varyant girişindeki merdivenleri boyayarak eylemlerini gerçekleştirdiler. Eylemi başlatan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi Servan Turan, internet üzerinden bir etkinlik başlattığını ve kısa zamanda yoğun bir katılım gerçekleştiğini ifade etti.

Gri renkten kaçmak ve özgürlüklerini ifade etmek için bu yolu seçtiklerini belirten Turan, “Son dönemde olan olaylara karşı cevabımızı bu şekilde merdivenleri gökkuşağı rengine boyayarak vermek istedik. Griden kaçmak istedik. Özgürlüğümüzü bu şekilde göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Gökkuşağı renklerini temsil eden 7 farklı boya ile dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı varyant girişindeki merdivenlerde toplanan grup görev dağılımı yaparak önce merdivenleri temizledi. Ardından fırça ve rulo yardımıyla varyant girişinde denize bakan merdivenleri boyadılar. Boyama işlemi, denize giden vatandaşların da dikkatini çekti. Boyama işlemini yapan öğrencilerden Çiğdem Bugün ise boyama eylemlerine şehrin farklı noktalarında da devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu:
“İstanbul’da merdivenlerin griye boyanmasından etkilendik. Ülkemizde ki siyasi olaylara biraz olsun renk getirmek istiyoruz. Bu gergin ortamı biraz olsun dindireceğini düşünüyoruz.”
Merdivenleri boyayan öğrenciler, artakalan boyalarla kaldırımları da boyayarak eylemlerine son verdiler.
Kaynak: İHA