Afganistan'da Kabinede Değişiklik

KABİL - Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, geçen ay parlamentoda yapılan güvenoylamasını kaybeden İçişleri Bakanı Mücteba Patang'ın yerine vekaleten görev yapacak yeni bir isim atadı.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mücteba Patang'ın yerine, Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisi olarak görev yapan Ömer Davudzay atandığı bildirildi.

Patang'ın yeni görevinin ne olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Davudzay, Afgan Parlamentosu'ndan güvenoyu aldıktan sonra asaleten göreve başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, Kabil Emniyet Müdürü general Eyüp Salengi'nin de İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandığı duyuruldu.

Hamid Karzai'nin, Peştun olan Patang'ın yerine yine Peştun olan Ömer Davudzay'ı atamasının nedeni olarak da ülkede son dönemlerde artan güvenlik sorunlarının çözümüne sunacağı katkı gösterildi. Yaklaşık iki yıl Pakistan'da görev yapan Davudzay, uzun yıllar Cumhurbaşkan Hamid Karzai'nin özel kalem müdürü olarak çalışmıştı.

Gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimali bulunan Ömer Davudzay, Sovyet işgali döneminde Ruslara karşı aktif olarak mücadele etmiş bir isim. İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde siyasal bilimler alanında master yapan Davudzay, Taliban döneminde Pakistan'da birçok yabancı kuruluşta çalıştı.

Kaynak: AA