Sahilkent Beldesindeki 300 Parsel Sorunu

ANTALYA - Finike'ye bağlı Sahilkent beldesindeki 300 parsel sorununun 2B yasası kapsamında değerlendirilmesi istendi.

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ve Sahilkent Beldesini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Onursal Başkanı İsa Çelik, Sahilkent beldesinde 300 parsellik alandaki tapuların iptali ve tescili konusunda 8 vatandaşın 1963 yılında başlayan Hazine'ye yönelik mücadelesi ile ilgili basın toplantısı düzenlediler.

Çırpar, toplantıda yaptığı konuşmada, 50 yıl önce Hazine tarafından Sahilkent beldesindeki 300 parselin işgal edildiği gerekçesiyle bölgenin boşaltılması konusunda bir çalışma başlatıldığını ve buna tepki gösteren 8 vatandaşın dava açtığını hatırlattı. 50 yıl süren dava neticesinde Yargıtay 8. Dairesi'nin bölgenin devlete ait olduğu yönünde karar verdiğini ifade eden Çırpar, bu karara itiraz edeceklerini bildirdi.

300 parsel alanın orada yaşayan vatandaşlara ait olduğunu dile getiren Çırpar, "50 yıldır süren davamızda haklı olduğumuzu kanıtlayıncaya kadar mücadele edeceğiz" dedi.

SAHİLDER Onursal Başkanı İsa Çelik de 300 parsellik alanın kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili yasa kapsamına alınması yönünde çalışma yaptıklarını söyledi.

Sorunun 2B yasasına dahil edilerek çözülebileceğini belirten Çelik, bu konuda iktidar ve muhalefet milletvekillerinden destek istedi.

Kaynak: AA