Kosova’da Coşkulu Bayramlaşma

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından gelenek halini alan bayramlaşma töreni bu yıl da coşkulu geçti.

Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaş geniş katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma töreninin ev sahibi Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Sadullah Yılmaz tarafından konukların karşılandığı bayramlaşma törenine, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağıcılar, Bakan Yardımcıları, milletvekilleri, Kosova’daki Türk kurum ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çok sayıda kişinin yer aldığı bayramlaşmada katılımcılarla teker teker tokalaşan Büyükelçi Ozan, bayramlarını kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da hazır bulunanların bayramını kutlarken, birlik ve berberlik mesajında bulundu.

Bayramlaşma töreni ile ilgili yaptığı açıklamada Büyükelçi Songül Ozan, soydaşlarımızla, kardeşlerimizle bayramı yaşamanın çok güzel olduğunu ifade etti.

Ozan, "Bu bayram vesilesiyle hepinizin ailece saygılı, huzurlu güzel günler geçirmenizi bir diliyorum” ifadesini kullandı.

“Bayramları birlikte yaşamak, karşılıklı saygı, sevgi, tolerans ve kırgınlıkların unutulduğunu simgelediğini ileri süren Büyükelçi Songül Ozan, hepinizin kucaklaştığı güzel günler olduğunu düşünüyorum" dedi.

Büyükelçi Ozan, "İnşallah bu güzel duyguların Ramazan ayı vesilesiyle ve Ramazan bayramı vesilesiyle yeniden pekişir. Eminim ki, güçlü Türkiye buradaki soydaşlarımızın birlik ve beraberliğiyle arkasındaki gücü daha fazla hissettirir” şeklinde konuştu.

Törende hazır bulunanlara ayrıca Türk mutfağının vazgeçilmezi börek ve baklava dağıtıldı.
Kaynak: İHA