İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, körfez kıyılarınının görsel ve mekansal kalitesini arttıracak düzenlemelere ilk olarak Pasaport sahillerinden başlanacak.

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente gönül vermiş 100'e yakın mimar ve tasarımcıyı bir araya getirerek çalışmalarını sürdürdüğü İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak Pier'e uzanan kıyı şeridinin düzenlenmesi için 28 Ağustos'ta yapım ihalesi gerçekleştirilecek.

Deniz tarafının tamamen yayalara ve bisiklet sürücülerine ayrıldığı, yürüyüş yolunu kesintiye uğratan masa ve sandalyelerin ise kara tarafına alındığı Pasaport Projesi için 28 Ağustos'ta ihale yapılacak. İhalenin sonuçlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar 90 günde tamamlanacak.

-Neler yapılacak

İhale kapsamında kentin sembol mekanları arasında yer alan Pasaport Sahili, herkesin kolaylıkla gezebilmesi için rahatlığa ve estetik bir düzenlemeye kavuşturulacak. Rıhtım tarafında yer alan yaya yolu, rahat ve engelsiz hale getirilecek. Yol zemini, deniz dalgası formu korunarak yenilenecek.

Deniz kıyısına taşarak yürüyüş yolunu kesintiye uğratan masa ve sandalyeler, kafelerin bulunduğu kara tarafına alınırken ayaklı reklam panoları da kaldırılacak.

Standartlara uygun rampalar ve renkli, hissedilebilir dokuya sahip kılavuz çizgiler sayesinde yürüme ve görme engelliler de Pasaport kıyılarında bağımsız dolaşma olanağına kavuşacak. Mevcut durumda yaya yolu ile bir arada olan bisiklet yolu, tamamen bisikletli kullanımına ayrılacak şekilde araç yolu koduna indirilecek.

Kara tarafında peş peşe sıralanan, İzmirlilerin buluşma mekanı Pasaport kafeleri ise birbirleriyle uyumlu görünümleri, özel tasarım tenteleri ile daha konforlu hale gelecek. Mevcut araç yolu tek gidiş olarak düzenlenecek ve yolun kara tarafında otopark cepleri oluşturulacak.

Kaynak: AA