Çankaya’nın Yeni Parkları Yolda

Çankaya’nın dört bir köşesinde başlattığı park ve yeşil alan atağını sürdüren Çankaya Belediyesi, bu yıl bir de rekor kıracak.

Çankaya’nın Yeni Parkları Yolda
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın çalışma döneminde tamamına yakını yenilenen eski parklara üçte birinden fazla yeni park eklendi.
Çankaya’nın ilçe olduğu 1936 yılından bu yana yapılan 300 park ve yeşil alana Başkan Tanık döneminde 100'ü aşkın yeni park daha kazandırıldı. Çalışma döneminin sonunda Çankaya'ya içlerinde çok sayıda temalı park ve üç büyük rekreasyon alanı olmak üzere 100'ü aşkın yeni park kazandırarak, giderek betonlaşan Başkent’te büyük bir yeşil atılımı gerçekleştirmiş olacaklarını ifade eden Başkan Bülent Tanık, “Belediyemize ait alanları Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışımız çerçevesinde rant için değil, halkımızın mutluluğu ve kentte daha huzurlu yaşamaları için değerlendiriyoruz. Onların üretimleri ve vergileriyle ayakta duran bu kenti daha yaşanır kılmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kemal Sunal, İnebolu ve 2 Temmuz parklarını bitirip, Çiğdem Mahallesi’nde iki park yapımına aynı anda başlayan Çankaya Belediyesi, Dikmen, Kırkkonaklar, 100. Yıl, Çukurambar, Cevizlidere, Y. Öveçler, Malazgirt mahallelerine yeni parklar kazandırırken, Ayrancı’daki Cemal Süreya Parkı ve Abidinpaşa’daki Abidinpaşa Köşkü Parkı’nı da baştan aşağı yeniliyor. İlçedeki yeşil alan atağından büyük memnuniyet duyan Çankayalılar her fırsatta yapılan parklar için Başkan Tanık'a teşekkürlerini iletirken, hızla betonlaşan kentte daha fazla yeşil alan isteklerini de iletmeye devam ediyorlar.
Kaynak: İHA