Antika Radyolar Görücüye Çıktı

Bursa'da bir televizyon tamircisi, çöpe atılmaktan kurtardığı eski televizyon ve radyoları tamir ederek sergiledi.

Antika Radyolar Görücüye Çıktı
Aslında televizyon tamircisi olan "nostalji doktoru" Şahin, 25 yıl önce eline geçen eski bir radyodan etkilenince eski radyoları toplamaya başladı.

Daha çok eskicilerden aldığı radyoları büyük bir titizlikle onarıp çalışır hale getiren Ahmet usta bir alışveriş merkezinde açtığı sergide 1933-1980 model radyoları sanat severler le buluşturuyor.

Bir alışveriş merkezinde 300’ün üzerinde antika televizyon ve radyoyu sergileyen tamirci Ahmet Ali Şağın, nostalji tutkunlarını farklı bir yolculuğa çıkardı. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, antika radyoları inceledi. Siyah beyaz televizyondan pikaplara kadar birçok eseri sergileyen Şağın, sergideki en eski eserin 1933 model Amerikan radyo olduğunu söyledi.

Şağın, "Kendi mesleğim televizyon tamirciliğidir. Bu heves tamircilikten geldi. Elimizde bulunan ürünlerin çoğu çalışıyor. Çalışmayanları da tamir ediyorum. Çok büyük ilgi gördü. İnsanları nostaljik bir yolculuğa çıkarmak istedim. Bir zamanlar salonların baş köşesini süsleyen bu radyolar şimdi eskici tezgahlarında. Eskiden haberleri, maçları bunlardan dinlerdik. Bu radyoları nasıl kıyıp da atıyorlar anlamıyorum" dedi.

Şağın, serginin 2 Ağustos 8 Ağustos tarihleri arasında Kent Meydanı AVM’de açık olacağını söyledi.

Kaynak: İHA