Yerel Seçime Doğru

İZMİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına kente yakışan, beklentileri karşılayan AK Parti'nin hizmet anlayışıyla çalışacak kişileri aday olarak belirleyeceklerini söyledi.

Hotar, beraberinde AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir ile AA İzmir Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu'na bayram ziyaretinde bulundu.

Ramazan ayının teşkilat çalışmaları açısından dolu dolu geçtiğini belirten Hotar, dünyada birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacın hissedildiği şu günlerde ramazan ayının devamında da hem Türkiye'de hem dünyada aynı birlik beraberliği görmeyi dilediklerini ifade etti.

Ülkedeki istikrarı korumak için çaba harcanması gerektiğini, Türk halkının bu konuda çok duyarlı olduğuna değinen Hotar, Ramazan Bayramı'nın Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni etti.

2014 Yerel Seçim sürecinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına ilişkin soruları da yanıtlayan Hotar, şunları söyledi:

"Aday adaylıkları ile ilgili partide işleyen bir süreç var. Dolayısıyla burada herhangi birimizin 'adayım ya da değilim' demesi gibi bir şey söz konusu değil. Zaten prensip olarak, parti disiplini olarak 'şunu olalım bunu olalım' anlayışıyla çalışmıyoruz, verilen görev neyse o görevi en iyi şekliyle yapmak için yola çıkmış bir ekibin parçalarıyız hepimiz. Aday adaylıkları konusunda sürecin tamamlanmasından önce hiç kimseden 'şu kişi aday' diye duyamazsınız, duysanız da inanmayın."

Süreç tamamlanmadan ve genel merkez tarafından açıklanmadıkça hiç kimsenin adaylığının kesin olmadığına işaret eden Hotar, "İzmir'e yakışan beklentileri karşılayan AK Partinin hizmet anlayışıyla çalışacak kişileri aday olarak belirleyeceğiz. Onların hepsinin üzerinde de belediyeciliği çok iyi bilen genel başkanımız olacak. Doğal olarak da genel başkanımızın da desteğiyle, kontrolüyle buraya ya da herhangi bir ile belediye başkanı olan AK Partili bir belediye başkanı en iyi şekliyle hizmet edecek" diye konuştu.

AK Parti'nin belediyecilik anlayışının bazı gruplara iyi anlatılamamış olabileceğini, daha önce AK Parti belediyeciliğiyle yönetilen il ve ilçelerde ise halkın parti seçimini değiştirdiği için şimdi pişmanlık yaşadığının görüldüğünü kaydeden Hotar, İzmir'de önemli bir sayıda ilçe belediyesini alacaklarına inandığını, bunun büyükşehir belediyesini de etkileyeceğini dile getirdi.

-"Kadın adayı tabii ki hepimiz destekleriz"

Nükhet Hotar, yapılan kamuoyu araştırmalarında İzmir'deki AK Parti seçmeninin büyükşehir belediye başkanlığına kadın aday gösterilmesi yönünde bir beklentisi olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Tabii ki İzmir'de ve diğer birçok ilimizde özellikleri ile uygun bir kadın adayı destekler, hepimiz destekleriz ve isteriz. Ama bu kesin olacağı ya da olmayacağı anlamında değil" dedi.

Hotar, en büyük anketin sandıkta çıkacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Ziyarette AA'nın kurumsal yapısı, hedefleri, son dönemdeki yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu da Hotar'a, 3 dilde hazırlanan "Anadolu Ajansı 2012 Almanak"ı takdim etti.

Kaynak: AA