Vali Güzeloğlu Şehit Aileleriyle Bayramlaştı

İçel Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şehit yakınlarının kendilerinin en büyük emaneti ve değeri olduğunu ifade ederek, "Onların yanında sadece belirli günlerde değil, her zaman varız.

Vali Güzeloğlu Şehit Aileleriyle Bayramlaştı
Bugünler gerçekten milletçe birlik ve beraberlik içinde kenetlendiğimiz günlerdir. En büyük zenginliğimiz de bu birlik ve beraberliğimizdir" dedi.

Vali Güzeloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla İçel Şehitliği’ni ziyaret ederek şehit aileleri ile bayramlaştı. İçel Büyükşehir Belediye Mezarlığı içerisinde bulunan şehitlikteki ziyarette Vali Güzeloğlu, CHP İçel Milletvekilleri Vahap Seçer, MHP İçel Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, merkez ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Albay Rahim Conguloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de eşlik etti. Ziyarette kabirleri tek tek gezerek dua eden Güzeloğlu, mezarlara karanfil bırakırken, duygulu anlar yaşayan şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Kur’an-ı Kerim’den duaların okunduğu ziyarette konuşan Güzeoğlu, mübarek Ramazan ayı arifesinde İçel Şehitliği’nde aziz şehitlerin manevi huzurunda olduklarını belirterek, “Milletçe sahip olduğumuz tüm zenginlikleri ve değerleri borçlu olduğumuz şehitlerimize bir kez daha rahmet ve minnet duygularımızı ifade ediyorum. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Onlar en büyük fedakarlığı canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda ettiler. Toprağa bir gül bahçesine girer gibi girerek, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan ettiler. Bugün biz millet olarak özgürlüğümüzü yaşıyor, bayrağımızın altında inşallah gelişmiş ve güçlü bir ülke ve devlet olarak yolumuza devam ediyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Bugün de bu minnet borcumuzu bir kez daha ifade etmek, değerli şehit aileleri ve yakınlarıyla bugün bayramlaşmak için İçel şehitliğindeyiz” diye konuştu.

Şehit yakınlarının kendilerinin en büyük emaneti ve değeri olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Onların yanında sadece belirli günlerde değil, her zaman varız. Onlara da sabır ve sağlık diliyorum. Kahraman gazilerimize de aynı şekilde şükranlarımı iletiyorum. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel bayramlara erişmek ve bu zenginlikleri hep böyle paylaşma dileğimi özellikle belirtiyorum. Yine tüm İçellilerin Ramazan bayramını kutluyorum. Bayramların getirdiği sevinç mutluluk ve coşkunun tüm yaşamımızca sürmesi, her günümüzün bir bayram sevinci içerisinde geçmesini özellikle diliyorum. Bugünler gerçekten milletçe birlik ve beraberlik içinde kenetlendiğimiz günlerdir. En büyük zenginliğimiz de bu birlik ve beraberliğimizdir. Bu duygularla nice bayramlarda buluşmak dileğiyle tüm İçellilere en içten saygılarımı ve bayram dileklerimi sunarken huzurlarında bulunduğumuz tüm aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize sağlık ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘İçel’in Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri’nin künyelerinin bulunduğu anıtı ziyaret ederek Büyükşehir Başkan Vekili Erol Ertan’dan bilgi aldı.
Kaynak: İHA