Turizmcinin Umudu Bayram

Turizmciler tüm umudunu Ramazan Bayramı’na bağladı.

Kuşadası’nda turizmciler, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte otellerdeki doluluk oranlarında yaşanan düşüşün, Ramazan Bayramı ile birlikte yeniden tırmanışa geçeceğine inanıyor.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, bayram öncesi yaptığı açıklamada; bayramın çarşılarda ve konaklamalı turizmde bereketli geçmesini beklediklerini söyledi ve rezervasyonlarda doluluk oranının yüzde yüze yaklaştığını söyledi.

Gezi parkı gösterilerinin yanında Ramazan ayı ile birlikte turizmde düşüş yaşandığını ancak son bir haftadır rezervasyonlarda artış olduğunu kaydeden Başkan Akdoğan, “Bayramla birlikte sezon sonuna kadar bereketli bir dönem geçireceğimizi” dedi.

Çarşılardan esnaftan gelen taleplerin değerlendirilerek, ilgili kurumlara gerekli uyarıların yapıldığını ve bunun sonucunda gerçekleştirilen uygulamalarla çarşılarda düzen ve huzurun sağlandığını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan,” Bazı popülist ve siyaset güden açıklamalara itibar etmiyoruz doğru neyse onun peşindeyiz. Her zaman söylediğim gibi öncelikle kendimizin keyif almadığı bir yere turist beklenemez” diye konuştu.

Sorunların ve çözüm yollarının ortada olduğuna dikkati çeken Başkanı Akdoğan, “Şimdi çözüm için hareket zamanı. Ticaret Odası’nda 3. Dönem göreve geldikten sonra da bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk iş olarak Odamız yayın organı ile birlikte üye işyerlerimiz için yaptırdığımız stickerların dağıtımına başladık. Bunda amacımız Ticaret Odası üyesi olduklarını vurgulayarak yabancı müşteriler için güveni arttırmak. Diğer taraftan telif hakları konusunda mağdur olan üyelerimiz için uzun zamandır yürüttüğümüz görüşmelerin sonucunda istediğimiz indirimleri aldık ve yetkilileri üyelerimizle sözleşme yapmak üzere Odamıza getirdik. Kuşadası’nı ve Odamızı Ankara’da da çok iyi temsil ediyoruz ve hizmet binamızda kanunlar kapsamında üyelerimize gereken hizmetleri veriyoruz. Kuşadası Ticaret Odası olarak amacımız üyelerimiz için de Kuşadası için de faydalı, ekonomiye ve tanıtıma yönelik çalışmalar yapmak. Kuşadası’nda şube açan bir üyemizin reklam sloganı çok vurgulayıcı idi. 'Bodrum, Çeşme yokken Kuşadası vardı' sloganı biraz daha silkelenip kendimize gelmemizi ve Ülkemizde Turizmin başlangıç noktası olan ilçemizin marka imajı için çalışmamızı sağlamalı. Dünyadaki global kriz ekonomiyi olumsuz yönde etkilemiş olsa da, ilçemizi konumuyla, doğal güzellikleriyle turizmin ilk başladığı yıllarda olduğu gibi hakettiği noktaya getirirsek çarşılarda ki sorunlarımız için de olumlu etkisi olur ve yine her zaman vurguladığımız gibi yaşamaktan keyif aldığımız bir Kuşadası ortaya çıkar. Ayrıca bölgemiz için bir şans olan Kongre Merkezi ve dolayısıyla Kongre Turizminin de Kuşadası’na katkısı büyük olacaktır. Kongre turizmiyle birlikte Kuşadası’na yatırımların daha da artacağına ve Kuşadası’nın içerisinde ve çarşılarında görsel açıdan da daha fazla düzenleme yapılacağına inanıyorum. Yaklaşan ramazan bayramının tüm üyelerimize ve Kuşadası halkına sağlık, mutluluk ve bereket getirmesi dileklerimle saygılar sunuyorum“ diye konuştu.

Kaynak: İHA