Şamil Tayyar'dan Haberal ve Başbuğ hakkında şok iddia

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan ‘Basın Kulusi’ programına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şamil Tayyar'dan Haberal ve Başbuğ hakkında şok iddia
Ferda Yıldırım 'ın sunumuyla ekranlara gelen ve Şamil Tayyar 'ın konuk olduğu programda Ergenekon kararları masaya yatırıldı.

Tayyar, “ 1996 'dan itibaren Ergenekon adıyla tanımlanan derin devletin bu evresi, 2013 Ağustos 'unda YAŞ ve mahkeme kararları sonlanmıştır” dedi.

Tayyar, Ergenekon kararlarının ardından 200 yıllık bir oluşumun 10 yılda tasfiye edilemeyeceğinin altını çizdi.

ERGENEKON HENÜZ BİTMEDİ


Ergenekon 'un büyük bir yapı olduğunu belirten Tayyar, “ Medya ve askerleri bu soruşturmada gördük fakat yargı mensubu ve iş adamlarına henüz el atılmadı. Ergenekon henüz bitmiş sayılmaz. Darmadağın oldular, kendilerini yeniden toparlayacak bir yapılanmaya gideceklerdir ” diye konuştu.

ERGENEKON İSMİ NEREDEN GELDİ?

Bu yapının Ergenekon adı almasına da açıklık getiren Tayyar, “ Bu adı ne polis ne medya ne de mahkeme verdi. Ergenekon ismini veren kendileri. Adamlar bu ismi vermişse örgüte başka bir isimle hitap edemezsiniz. Ergenekon isminin kirlendiğini düşünüyorsak önce bu ismi koyanlara hesap sormalıyız” dedi.

ABDULLAH ÇATLI ÜLKÜCÜ DEĞİL

Bazı kişiler ve medya kuruluşları tarafından Ergenekon yapılanmasının, farklı yansıtılmak istendiğini söyleyen Tayyar, “ Can Dündar ve Soner Yalçın tarzı gazeteciler bize Ergenekon 'u ülkücüler oluşan bir yapı olarak sundular. Susurluk 'ta biz bunu yaşadık. Sadece ülkücülerden oluşan bir yapıdan derin devlet olmaz. Bu insanlara sağcı veya solcu demek yanlış olur. Bunlar görevli insanlar, bulunduğu yere göre işlerini yaparlar. Ben başından beri söyledim. Abdullah Çatlı 'nın ben ülkücü olduğunu düşünmedim. Önemli eylemleri yapanlara bakın o kişiler hep bağlantılı. Ülkücü kesim halen Abdullah Çatlı 'yı sever ve efsane olarak görürler” dedi.

İLKER BAŞBUĞ AKTİF ROL ALDI


Tayyar, darbeye teşebbüsten müebbet hapis cezası alan İlker Başbuğ 'un 2008 yılında AK Parti'ye açılan kapatma davasında aktif rol aldığını belirtti.

Ergenekon terör örgütünün amacına ulaşmış olsaydı muhtemelen AK Parti diye bir partinin şu anda iktidarda olmayacağını dile getiren Tayyar, 'Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de muhtemelen cezaevinde olurdu. Biz ise hangi çukurda olurduk kimbilir' dedi.

AK Parti'ye açılan kapatma davasında İlker Başbuğ'un etkin ve aktif olduğunu iddia eden Şamil Tayyar, 'Yüzde 50 oy almış bir partiyi google'dan taradıkları sözde delillerle kapatmaya kalktılar.' şeklinde konuştu.

SİNAN AYGÜN 'E ESPRİLİ GÖNDERME

Sinan Aygün 'ün odasında bulunan 2.5 milyon avroya, mahkeme tarafından el konulmasına da değinen Tayyar, “Paranın kaynağı konusunda hiçbir fikrim yok ama Sinan Bey 'e hapis cezasından daha ağır gelmiştir” diye konuştu

HABERAL 'I KİM KURTARDI


Mehmet Haberal 'ın tahliyesinin arkasında gizli güçlerin olduğunu belirten Tayyar, “ Ne oldu da Mehmet Haberal 'a yönelik yöneticilik suçlaması ortadan kaldırıldı. Müebbet hapis cezasına çarptırılması düşünülürken tahliye oldu. Mahkemeye açık bir şekilde müdahale edildi. Hatırlı birileri devreye girmiş demek ki. Ergenekon soruşturması Mason localarına dokunduktan sonra duvara toslamıştır. Haberal 'ın gözaltına alınmasından sonra Ergenekon süreci çok arzu etmeyen bir noktada seyretti. O dönemde Haberal 'ın serbest bırakılması için başta ABD olmak üzere çok sayıda mektup yazıldı. İnanın kendimi çok güvende hissetsem Haberal 'ı kurtaran hatırlı ağabeyinin ismini veririm” dedi.

ERGENEKON 'UN 1 NUMARASI KİM

Şamil Tayyar, programın sonlarına doğru Ergenekon 'un 1 numarası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tayyar “Derin devlet halen aktif ve pes etmiş değil. Ergenekon sadece isim olarak bitti. 1996 'dan itibaren aldığı bu ismin değişeceğini ve yeni kadrolarla yola devam edeceğini düşünüyorum. Ergenekon 'un bir numarası bu davanın içinde değil, hiçbir zaman olmadı ve yargılanmadı. Ergenekon 'un 1 numarası ceza almadı ama tasfiye oldu. Şu anda sivil” dedi.