Lüks Gemi Mahsur Kaldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta aldığı 116 yolcu ve 150 mürettebatıyla hareket eden 'Orient Queen II' adlı kruvaziyere icra yoluyla seferden men kararı verildi.

Lüks Gemi Mahsur Kaldı
Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yola çıkan 'Orient Queen II' adlı kruvaziyer dün öğle saatlerinde Alanya Limanı'na demir attı. Gemiden inen turistlerin bir kısmı gümrük işlemlerinin ardından şehir turu yaparken, bir kısmı cip safari gibi aktivitelere katıldıktan sonra saat 18.00’de Rodos’a hareket etmek için gemiye bindi. İstanbul merkezli bir firmanın borcundan dolayı geminin limandan ayrılmasına engel olmak için İzmir 21’nci İcra Müdürlüğü aracılığıyla “seferden men” kararı aldırdı. İcra yoluyla seferden men kararı alındığı için daha çok Lübnan’lı yolcu bulunan lüks kruvaziyerin demir alıp ayrılmasına Alanya Liman Başkanlığı izin vermedi.

Abou Merhi Grubuna ait 103 metre uzunluğunda, 7 bin 478 grostonluk lüks geminin içinde spor salonu, kuaför, SPA, mağazalar, çocuk kulübü, havuz ve jakuzi bulunuyor. Geceyi tarihi Alanya Kalesi önündeki limandan geçiren gemi, seferden men kararının kaldırılmasının ardından Yunanistan’ın Rodos adasına hareket edecek.
Kaynak: İHA