Yargı'dan Oda Tv'ye Tekzip

KAYSERİ - "Kayseri'nin parasıyla Viyana turu" başlıklı haberiyle Kayseri'den bir heyetin belediye imkanlarıyla Viyana'ya götürüldüğünü iddia eden Oda TV hakkında, söz konusu haberle ilgili olarak 1 hafta süreyle tekzip metni yayınlama kararı çıktı.

Kayseri 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 06.06.2013 tarih ve 2013/503 D.İş No'lu kararıyla kesinleşen ve Oda Tv tarafından yayınlanmaya başlayan tekzip metninde geziye katılan basın mensuplarının ulaşım, konaklama vs. masraflarının Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz tarafından karşılandığına dikkat çekildi.

Tekzip metninde ayrıca; Kayseri'ye gelen kalabalık bir Macar heyetinin Kayseri ile 'kardeş şehir' olmak istemesi ve Kayseri heyetini ülkelerine davet etmeleri üzerine düzenlenen gezinin, söz konusu haberde vurgu yapıldığı şekliyle Kayseri'nin parasıyla değil, işadamı Osman Şahbaz'ın masrafları karşılamasıyla gerçekleştiği de yer aldı.

Bu haberle ilgili olarak tekzip yayınlanmasına hükmedilen mahkeme kararında da yayınlanan haber içeriğinin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin kişilik haklarına saldırı olduğundan, mesleki itibarı zedelenerek vatandaşlar ve kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Söz konusu hukuka aykırı durum ve yalan haber karşısında cevap hakkı ve tekzip talebinde bulunulduğundan 5561 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesi uyarınca düzeltme-tekzip ve cevap yazısının www.odatv.com uzantılı sitede yayınlanmasına karar verilmiştir" denildi.

Kaynak: AA