Yabancılar Türk Kültürünü Tanıdı

Datça’ya tatile gelen yabancılar Türk kültürü tanımaları düzenlenen etkinlikte gözleme yapımı ve Ebru sanatına büyük ilgi gösterdi.

Yabancılar Türk Kültürünü Tanıdı
Datça’da faaliyet gösteren bir turizm tesisinde kalan yabancıların Türk kültürünü öğrenmeleri için tanıtıcı program düzenledi.

Tesiste konaklayan 450 yabancı ve yerli turiste yönelik olarak haftanın üç günü düzenlenen tanıtım geceleri renkli görüntülere sahne oldu.

Türk müziğinden örnekler sunulan yabancılar, daha sonra köylü kadınların saç üzerinde gözleme yapmasını ilgiyle izledi. Gözlemeyi çok beğenen yabancı konuklar, pişirilen sıcak gözlemelerden alabilmek için uzun süre sıra beklemeyi göze aldı. Hayatlarında ilk kez yayık ayran gören yabancılar, yayık ayranlarını yudumlayarak gözlemenin tadını çıkardı. Başka bir köşede ise Türk kültürünün en önemli sembollerinden olan Ebru sanatıyla tanışan yabancı konuklar, Ebru ustalarının ortaya çıkardığı eserleri dikkatlice izledi.

Yabancı konuklara yönelik tanıtıcı programı düzenleyen Ayhan Sekmen, Türk kültürünü daha da genişleterek yabancılara Türkiye’yi tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Sekmen, “Bu tesiste haftanın üç günü yabancı konuklara Türk müziğinden örnekler sunuyoruz. ‘Haftanın üç günü Türk müziğini tanıtmak yeterli olmaz. Bunu daha genişletmemiz gerekir’ diye teklif götürdük. Tesis yetkilileri anlayış gösterdi ve programı genişlettik. Burada Türk müziğinin yanı sıra kültürümüzde yer alan sanatlar ve yöresel tatlarımızın da tanıtımını yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA