Vali Topaca'dan Bayram Mesajı

KOCAELİ - Kocali Valisi Ercan Topaca, "Bayramlar, aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağandır" dedi.

Topaca, ramazan bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir ramazan bayramına daha huzur içinde ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayramların, aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağan olduğunu belirten Topaca, ramazan ayının ise sabretmeyi, bağışlamayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrettiği gibi açın, kimsesizin, yoksulun, öksüzün, yetimin, hastanın ve her türlü ilgi ve yardıma muhtaç olanların da hatırlanmasına vesile olduğunu dile getirdi.

Topaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle, bu özel günlerde mahallenizde, köyünüzde, ilçenizde bulunan muhtaç insanları, yaşlı ve hastalar ile şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ederek, onları hatırlamak, acılarını paylaşmak hepimizin insani görevi olup, sıcak ilgi ve şefkatimizi onlara hissettirmek en önemli sorumluluklarımız arasındadır. Manevi yönden büyük değeri olan bu özel günleri, gelecek nesillere en güzel şekilde bırakabilmek için bayramlarımızı büyüklerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla hep birlikte karşılamalı, değer yargılarımıza sahip çıkarak, geçmiş ile gelecek arasında kültür köprülerimizi sağlamlaştırmalıyız."

Kaynak: AA