Talas Bayrama Hazır

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, vatandaşın Ramazan Bayramını huzurlu geçirmesi için bütün tedbirlerin alındığını belirterek, "Hazırlıklarımız tamam" dedi.

Talas Bayrama Hazır
Başkanı Yıldırım, bayram öncesi ilçe genelindeki hazırlıkları yerinde inceledi. Mezarlıklardaki çalışmaları kontrol eden Başkan Yıldırım, haneler gibi mezarlıkları da bayrama hazırladıklarını söyledi.

Başkan Yıldırım, inancımızda kabristan ziyaretlerinin önemine dikkat çekerek, "Diriye gösterilen saygıyı ölümüze de gösteriyoruz" dedi.

Asıl edebi hayatın ahret olduğunu anlatan Başkan Yıldırım, şunları söyledi: "Talas'ın 15 mahallesindeki mezarlığımızın hepsinde bayram hazırlığı yapıyoruz. Bir taraftan yeşillendirme, diğer taraftan da düzenleme çalışması yürütüyoruz. Mezarlık hizmetleri noktasında da vatandaşımızın acısında hemen yanı başındayız. İnanıyorum ki vatandaşlarımız bu yönüyle ziyadesiyle memnunlar."
Vatandaşın acı gününde her an yanında olduklarını ifade eden Başkan Yıldırım, "Gerek cenaze hizmetleri gerekse yıkama, defin ve taziye hizmetleri olmak üzere 10 yıldır vatandaşımızın yanındayız." şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım, bayram boyunca hizmetlerin devam edeceğini anlatarak, "Bizler diğer günlerde olduğu gibi yine vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırarak, temizlikten, zabıta hizmetine varana kadar bütün hizmetlerimizi nöbet usulüyle devam edeceğiz. İnşallah ağız tadıyla huzur dolu bayramları yaşamayı Rabbim nasip eder. İslam alemindeki akan kanın, uygulanan zulmün bugünlerin yüzü suyu hürmetine son bulmasını Cenabı Allahtan diliyorum. Bütün hemşehrilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Şimdiden mezarlık ziyaretlerine başlayan vatandaşlar ise yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Mezarlıkların cennet köşesi haline geldiğini söyleyen vatandaşlar kabristanlarda yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Yıldırım'a teşekkür etti.
Kaynak: İHA