Şemsi Denizer Mezarı Başında Anıldı

ZONGULDAK - Türk-İş Genel Sekreterliği ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı görevini sürdürdüğü sırada 6 Ağustos 1999'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ölen Şemsi Denizer, mezarı başında anıldı.

Denizer'in, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Gökçehatipler köyündeki mezarı başında düzenlenen anma programında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, burada yaptığı konuşmada, Şemsi Denizer'in ölümünün 14'üncü yılında kendisini anmak üzere mezarı başında toplandıklarını söyledi.

Denizer'in Türkiye'de ve dünyada iz bırakmış bir sendika lideri olarak unutulmadığını ve unutulmayacağını ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresinde olursa olsun emekçiler, işçiler hak ve demokrasi mücadelesi verdiği müddetçe Şemsi Denizer de yaşamaya devam edecek. Rahmetli Denizer disiplini, cesareti ve kahramanlığının yanı sıra mevcut koşulları çok iyi değerlendirebilme özelliğiyle sadece bize değil herkese örnek olmaya devam edecek. GMİS olarak her şart altında sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelesinde onu örnek almaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Işığıyla aydınlattığı emek ve demokrasi mücadelesi yolunda kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz. Onun adına sendikamızı bugünlere getiren tüm yöneticilerimizi saygıyla anıyorum."

Törene katılan GMİS yöneticileri ve madenciler, Denizer'in mezarına karanfil bıraktı.

Kaynak: AA