Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Devam Ediyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı gıda denetimlerine devam ediyor.

Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Devam Ediyor
İl Müdürü İhsan Arslan yaptığı açıklamada; “Halkımızın daha sağlıklı ve kaliteli gıda tüketmesi amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki tüm gıda üretim ve satış noktaları etkin şekilde denetlenmeye devam ediliyor. Bilindiği üzere 5996 sayılı Kanun gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması Bakanlığımız yetki ve kontrolündedir. İl Müdürlüğü olarak Ramazan Ayının başından beri yaptığımız gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetiminde toplam 152 adet işyerinde denetim yapılmış olup 19 işyerine de yasal işlem uygulanmıştır” dedi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız’ın da zaman zaman katıldığı denetimlerde Ramazan Bayramı öncesinde ekmek ve ekmek Çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamüller, yemek fabrikaları, satış ve toplu tüketim yerleri denetlendi. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor.

Ramazan Ayı boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 152 denetim yapılırken, yapılan bu denetimler sonucunda 19 işyerine toplam 81 bin 919 TL idari para cezası uygulandı.
Kaynak: İHA