Özel Hatem Velileri İftarda Bir Araya Geldi

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Nazilli’de kapılarını ATT ve Hemşire adayı öğrencilere açacak olan Özel HATEM Anadolu Sağlık Meslek Liseleri Nazilli Şubesi öğrenci velileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Özel Hatem Velileri İftarda Bir Araya Geldi
Sümerpark içerisindeki Lara restorandaki iftar yemeğine Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Liseleri Kurucu üyesi Fatih Özufacık, Genel Müdür Yardımcısı Suat Aral, Ege Bölge Koordinatörü Boran Kırkan, Nazilli Şube Müdürü Ramazan Dokuz, Okul öğretmenleri ve veliler katıldı.

‘Gülümseyin Hatem’desiniz’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Liseleri Kurucu üyesi Fatih Özufacık: “HATEM sağlık okulları bu yılın başından itibaren yapılanmaya giderek Türkiye genelinde şubeleşmeye başlamıştır. Hatem Gaziantep’te yerleşik bir hastane ismidir. Gaziantep’teki hastanemizin kurucularından Halil ve Temur beyin isminin kısaltmasıdır. HATEM şirketler topluluğu Gaziantep’te yerleşik olarak HATEM hastanesi, HATEM sağlık okulları, HATEM yazılım, HATEM KBB Medikal, HATEM OSGB ve HATEM teknik şirketlerinden oluşmaktadır" dedi.

HATEM hastanesi ve HATEM okullarının 2012 yılında planlayıp, 2013 yılında hayata geçirmiş olduğu yatırımlarından bahseden Fatih Özufacık; “Okullaşma projemiz 2012 başından itibaren fizibilite çalışmalarıyla başladı.

2012 yılı araştırılarak geçerken, 2013 yılında okulları açmak için start veridi. 2012 yılında bu okullaşmaya paralel de hastanemizin mevcut yapısını iki buçuk kat büyütme kararı alıp hastanemize toplamda 15 milyon, okullarımıza da 20 milyon TL’lik yatırım öngörüldü.

Bu ülkeden kazandığımızı yine bu ülkeye bu kentlere adamaya buraya harcamaya başladık. Toplamda 2013 yılı için yatırım bedeli için harcadığımız tutar 35 bin TL’dir. Hastanemiz bizim için çok kıymetli. Sağlık okullarına çıkış noktamız hastanemizdir. Hastanemiz bünyesinde 35 tane doktoru, 220 tane yardımcı personeliyle toplam 255 personelle Gaziantep’e hizmet veren bir hastanedir. Yılda 500 bin poliklinik yapabilecek güce sahip bir hastaneyiz. Hastanemizin yıllık kapasitesini 2 milyon polikliniğe, doktor sayısını 60’a, personel sayısını da 400’e çıkarmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“NİTELİKLİ VE ARANILAN ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ”
"Okullaşmadaki temel etkenimiz hastanemizde çalıştıracak nitelikli eleman, aranılan ve işi bilen eleman ihtiyacının çok fazla olmasından kaynaklıydı" diyen Özufacık; konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada okullaşmayla hastane sektörünün aradığı, nitelikli ve aranılan personelleri yetiştirmeye başlayacağız. Okullarımızdaki veya çarşıda gördüğünüz afişlerde nitelikli ve aranılan ATT, nitelikli ve aranılan hemşire olmaya hazır mısınız? Bizim sloganlarımızdan iki tanesi bunlar. Bizim birinci özelliğimiz iyi öğrenci alıp iyi öğrenci yetiştirebilmek. Sene sonu geldiğinde öğrencilerimiz bizden mezun olduğunda iyi bir sonuçla hemşire niteliğini dört dörtlük kazanmak zorunda. Türkiye’de bu yıl aşırı derecede sağlık meslek lisesi açılmakta. Bizzat hastanenin açtığı birkaç tane sağlık meslek lisesi var. Bunlardan bir tanesi bizimkisi. HATEM sağlık okulları bir taraftan hastanedeki bilgi ve deneyimi, bir taraftan Gaziantep’te yerleşik olan MEK dershanelerinin tecrübeleriyle bir araya gelmiş okuldur. Şu an ilk yıl için koyduğumuz bu projelerimize ulaşmış durumdayız. 2013 yılı Türkiye genelinde 10 tane şube açma hedefimiz vardı. Şu an itibariyle Gaziantep, Bursa, Gemlik, Nazilli, Adıyaman, Turgutlu, Bandırma, Siirt, Şırnak ve Cizre okullarımızla bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Okullarımızdan sadece iki tanesinin inşaatı devam etmekte geri kalanların tamamı ise şu anda ya bitti yada teşrifatı devam etmektedir. Nazilli okulumuzun inşaatı tamamlandı. Şu andan itibaren de faaliyete başlamıştır. İnşallah Eylül ayında da derslere başlayacağız. Türkiye genelinde 10 tane okulumuzda toplam 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 2014 Eylül ayı sonu itibariyle şirketimizin okullar üzerindeki hedefi 15 tane okula ulaşmak. Bursa ve Gaziantep Meslek Yüksek Okulu için fizibilite çalışmaları arazi alımları ve inşaatlarının başlaması için çalışmalarımız var. 2015 Eylül ayı sonu itibariyle HATEM grup Türkiye genelinde 20 okul ve 2 tane meslek yüksekokulu ile 3 yıllık büyüme planını tamamlamış olacaktır. 4 ayda 10 tane okulu faaliyete geçer hale getirdik. Bunu yapabilecek güç ve yeteneğe sahip insanlarız. 2013 Temmuz ayı itibariyle ulaştığımız okul sayısı hedefimizi Eylül ayı sonu öğrenci sayı hedefimizi de yakalayabildiğimiz takdirde sizlerin bize olan güveninizi taçlandırmış boşa çıkarmamış olacağız”
Sağlık meslek liselerine giden öğrencilerin belli bir unvanla mezun olacaklarına işaret eden Özufacık; “Hemşirenin sahip olduğu tüm yasal haklara sahip şekilde mezun olacak. Son sınıfa gelip diplomayı almaya hak kazandığında hemşire ve ATT olarak bizden mezun olacak. Öğrencilerimiz, bir hemşire ve ATT ile aynı haklara sahip şekilde çalışma hayatına atılacak. Sağlık meslek lisesini tercih etmedeki en önemli etken Başbakanımızın söylediği, Türkiye geneli hemşire açığının 200 bin mevcut okullarla bu açığın kapanamayacağı sözleri çok önemlidir. 'Mevcut okullar bu açığı kapatmada yetersiz. Bu açığı özel sağlık meslek liseleriyle kapatacağız' sözleri de çok önemlidir. Bu sözlerden sonra tüm Türkiye de sağlık meslek lisesi açılımları başladı.

Başka avantajları; unvan ile mezuniyet, ön lisans veya lisanslı ek puan avantajı, iş garantisi, çalışma koşullarının standardının yüksek oluşu, dolgun ücretle işe başlayabilmesi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA