Mhp Bigadiç İlçe Teşkilatı Muhtarlara İftar Verdi

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Bigadiç İlçe Teşkilatı, köy ve mahalle muhtarları ile kooperatif başkanlarına iftar yemeği verdi.

Mhp Bigadiç İlçe Teşkilatı Muhtarlara İftar Verdi
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un onur konuğu olarak katıldığı Hera Termal'deki iftara ilgi yoğun oldu

Bigadiç MHP'nin iftarına çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Salonda muhtarlara hitap eden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, sık sık alkışlandı. İftar yemeğine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, İskele Belediye Başkanı Ayhan Aşık, MHP İlçe Başkanı İsmail Çakır, Bigadiç Belediye Meclis üyesi Süreyya Baltacı, BİŞOKOP Başkanı Şerif Çolak, Bigadiç Esnaf Odası Başkanı Süleyman Saran, Bigadiç'e bağlı mahalle ve köy muhtarları ile çeşitli kooperatiflerin başkan ve temsilcileri katıldı.

MHP İlçe Başkanı İsmail Çakır, Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'tan övgüyle söz etti. Çakır, "Katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız. Gücümüze güç kattığınız için hepinize teşekkür ve muhabbetlerimi sunuyorum. Çok değerli Belediye Başkanım, tekrar adaylığınızı açıklayarak çok onurlu, bir o kadar da kutsal olan hizmet anlayışına çıktığınız bu yolda Bigadiç'e verdiğiniz önem ve değer karşısında asla yalnız değilsiniz ve asla yalnız kalmayacaksınız. Bu duygularımla teşrifleri ile sevgili başkanıma tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bigadiç İlçe Teşkilatını düzenlediği iftar yemeğinde kendisini muhtarlarla bir araya getirdiği için teşekkür eden İsmail Ok, belediyeyi 240 milyon TL borçla aldıklarını, ancak görev yaptıkları 4 yıl içinde Balıkesir Belediyesini tek kuruş vadesi geçmiş bir borcu olmayan belediye haline getirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, "Ben böyle güzel insanlarla bizim içimizden, bizim gibi; İşte biraz önce toka yaparken geçmişe gittik yüzler yanık, eller nasırlı, çünkü köylünün hali gerçekten çok ağır şartlarda. Alın terini, emeğinin karşılığını almaya çalışır ama bütün bu zorluklara rağmen de genellikle emeğinin karşılığını alamaz. En iyisini yetiştirse bile piyasada değerini bulamaz. Kısacası sıkıntıların en büyüğünü çeken köylerimizin muhtarlarıyla ve bu güzel insanlarla birlikte olmamızı sağlayan Bigadiç ilçe başkanımız ve yönetime teşekkür ediyorum. Bir tabak yemeği ve bir tabak çorbayı insan her yerde yer, içer; Önemli olan sizlerle birlikte olmak, ben sizlerle birlikte olduğum için bu akşam dar zamanda olsa da sizlerle hasbıhal etme imkanı bulduğum için son derece memnunum. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduk, şu anda nasıl birlik, beraberlik içerisinde sizlerle aynı masada aynı ortamda aynı havayı teneffüs ediyorsak yarın yine duruşumuzda insanlarımıza, muhtarlarımıza bakışımızda en ufak bir değişiklik olmayacak. Attan düşenin halini eşekten düşen anlar derler. Bakmayın böyle güneş görmemişz halimize 22 ve 23 yaşlarıma kadar bir köyde yapılması gereken en büyük ağır işleri bu kardeşiniz yaptı. Ben köyde doğdum, köyde büyüdüm, rızkımızı çiftçilikte hayvancılıkta aradık" dedi

İSMAİL OK: "2009'DA BELEDİYEYİ İFLAS ETMİŞ VAZİYETTE ALDIK"
İftarın ardından yemeğe katılanları selamlayan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da bir konuşma yaparak 2009 seçimlerinde iflas etmiş bir belediye devraldıklarını söyledi.

Başkan Ok, şunları söyledi;
"2009 seçimlerinde içinizden çıkan bu kardeşinize Belediye Başkanlığı nasip oldu. Balıkesir Belediyesini (abartmıyorum) iflas etmiş vaziyette aldık, iflas etmiş haldeydi. Çalışanların fazla mesaileri, işçilerin ikramiyeleri, kamu kurumlarının alacakları, müteahhitlerin alacakları, trilyonlarca vadesi geçmiş borç vardı. 240 trilyon borç vardı 4 yıl önce belediyeyi devir aldığımızda. Kamu kurum ve kuruluşları özellikle TEDAŞ'ı, Maliyesi 5 yıl boyunca Belediyeye uğramamışlar. Ama ama biz kazandıktan 15 gün sonra 'ya bu borçlarınızı ödersiniz yada haciz göndeririz, şunu yaparız bunu yaparız' bir sürü tehditler. Ama şu geçen 4 yıl gibi bir zaman içerisinde Balıkesir Belediyesinin bizden evvelki dönemin borçları da dahil olmak üzere bir kuruş vadesi geçmiş borcu yok. Çalışanlarımızın bir kuruş alacağı yok ve biz o zamanlar asfalt parası belediyenin görevidir asfalt parası alınmaz dediğimizde 'bedavaya hizmet mi var?' dediler. Hem bedavaya bu hizmet üretilir mi dediler. Bz bizden önce kesilen asfalt paralarını da emlak vergilerinden su ve çevre temizlik vergilerinden şuanda mahsup ediyoruz. 4 yıl boyunca yargılandık asfalt parası almıyoruz diy. Bize her türlü zulüm yapıldı ve 4 yılın sonunda da haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bizde hizmet bedava kısacası belediyenin asli görevlerinden dolayı ben asfalt yaptım ben kaldırım yaptım vatandaşa zorla fahiş fiyata mal satar gibi fatura dayama bizimle birlikte tarihe karıştı. Allah nasip ederse Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda da şehirde ne varsa köylerimizde de onu yapacağız. Biz helale haram karıştırmadığımız için, harama el uzatmadığımız için bizim olduğumuz yerde bereket var. Hükümetten de bırakın bir kuruş desteği her türlü engelleme var. Balıkesir'de bizden öncesi yapılanları katladık eğer yine aynı zihniyet aynı yönetim gelirse ben senin yolunu yaptım, ben senin sokağını yaptım, caddesini yaptım köye diye size bunlar faturasını fahiş fiyata mal satan tüccar gibi faturasını dayatacak bundan emin olun.Bizim dönemimizde ayrımcılık olmadı Büyükşehir Belediye başkanı olduğumda da olmayacak. Şunculuk, bunculuk olmayacak, şu partili-bu partili olmayacak; Hepimiz bu Türk milletinin birer ferdiyiz. Altını çizerek bir kez daha söylüyorum; Bizim dönemimizde ayrımcılık yapılmayacak. Biz adaletli davranacağız. Biz Türk olmanın gururunu ve onurunu yaşayan, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duyan, şeref duyan herkese hizmetkarlığa talibiz. Allah nasip, kısmet ederse bu söylediklerimizin boş olmadığını göreceksiniz. Biz makama, mevkiye talip değiliz. Şan, şöhret için değil bu yüce Türk milletine hizmete talibiz. Kuruşun dahi israfını yapan bir anlayıştan kopacak isek bize bu makamlar nasip olmasın. 4 yıllık görevimiz içerisinde yandaşmış, ona, buna kuruş çaldırtmadık. Bigadiç İlçe Teşkilatımızın düzenlemiş olduğu bu iftar yemeğine kilometrelerce uzaklıktan çıkıp geldiğiniz için şahsım adına ilçe başkanım ve il yönetimim adına hepinize gönülden teşekkür ediyorum."
Kaynak: İHA