Lapseki ve Biga'da İftar Yemekleri

ÇANAKKALE - Lapseki'de, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının organize ettiği "İstanbul Komşularıyla Güzel" iftar programı yoğun ilgi gördü.

Çarşı içinde düzenlenen iftara AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İftarda konuşan Milletvekili Turan, aynı sofrada kaşık sallamanın büyük bir keyif ve onur olduğunu belirterek, "Ramazan komşuluktur, kardeşliktir, berekettir. İşte buradan bakıp gördüğümüz tablo, buradan bakıp yaşadığımız o onur bize bambaşka bir havayı ve fotoğrafı gösteriyor. Hep birlikte bu kardeşliğimizin sürmesini istiyoruz" dedi.

Milletvekili Daniş, meydanın tamamen dolu olmasının kendilerine her şeyi anlattığını ifade ederek, "3 Kasım 2002'de Lapseki'de yola çıkarken 'birlik ve beraberlik' dedik. 'Hiçbir zaman Türk halkını aldatmayacağız, ama aldanan da olmayacağız' dedik. Aradan geçen 10 yılın sonunda bugün Türkiye'nin geldiği nokta işte bu meydanda olduğu gibi birlik ve beraberliktir" diye konuştu.

Milletvekili Kaşdemir ise bir araya gelerek aynı sofrayı paylaştıklarını, milletin değerlerinin her zaman kendileriyle beraber olacağını kaydetti.

AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Murat Gürşen, tüm farklılıklarla aynı sofrada buluşuyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu ifade etti.

İftarın sonunda sema gösterisi sunuldu.

-Biga'daki spor kulüplerinin iftarı

Biga'da bulunan 3 spor kulübünün yöneticileri ve sporcuları iftarda bir araya geldi.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen yemeğe, Kaymakam Fatih Genel ile Bigaspor, Çiçeklidedespor ve Kavaklıkspor'un yöneticileriyle sporcuları katıldı.

Bigaspor Başkanı İrfan Zeren, yeni sezon öncesinde tüm sporculara kazasız bir sezon dileğinde bulunup, başarı diledi.

Kaynak: AA