'iftar Vakti Kardeşlik Vakti' Projesinin Son İftarı

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 'İftar Vakti Kardeşlik Vakti' projesi kapsamında düzenlenen son iftar yemeği Barbaros Mahallesi Kemal Pınar İlköğretim Okulu bahçesinde verildi.

'iftar Vakti Kardeşlik Vakti' Projesinin Son İftarı
Manisa Ticaret Borsası (MTB) Meclis Başkanı Ergün Türek ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap sponsorluğunda düzenlenen 750 kişilik iftar programına Vali Abdurrahman Savaş, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, MTB Başkanı Sakıp Özkasap, Barbaros Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol, Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uyumaz ve mahalle halkı katıldı.

İftar öncesi okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından akşam ezanının okunmasıyla oruç açıldı. Vali Savaş, huzur içinde Ramazan ayının sonuna geldiklerini belirterek, “İftar Vakti Kardeşlik Vakti” Projesi kapsamında hayırseverlerin de katkılarıyla Ramazan ayında 19 gün boyunca toplam 16 bin 700 vatandaşımıza iftar yemeği verdik. Vatandaşlarımızla aynı sofrada oturmaktan, iftarı birlikte açmaktan mutluluk duyduk. Projeye katkı sunan hayırseverlerimize, emeği geçenlere ve iftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Proje ile devlet vatandaş kaynaşmasının, birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının canlandırılarak farkındalığın artırılmasının amaçlandığını belirten Vali Savaş, “Mahalle halkı ile birlikte iftar sevincini yaşama imkanı bulduk. İnsanların böyle mutlu olduklarını gözlerinden görmek de bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu vesile ile bir araya gelmenin verdiği imkanla mahalle halkının sorunlarıyla da bire bir görüşme imkanı bulduk. İlimizde imkan buldukça bu tür çalışmaları devam ettireceğiz ve Manisa’da bir gelenek haline getireceğiz. 3 yıldır uygulanan proje bundan sonraki yıllarda da gerçekleştirilmeye devam edecektir” diye konuştu.

İftar yemeğinden sonra Vali Savaş ve beraberindekiler, Barbaros Mahallesi'nde bir kahvehaneye giderek vatandaşlarla sohbet edip çay içti ve sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA