Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin'de

MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Tüm olaylara rağmen yıpratamadıkları AK Parti çığ gibi büyüyor" dedi.

Çağlayan, Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, önemli bir torba yasayı daha Meclis'ten geçirerek muhtarlara, şehit yakınları ve gazilere önemli haklar kazandırdıklarını söyledi.

Çözüm süreciyle Türkiye'de önemli gelişmelerin sağladığını ifade eden Çağlayan, "Çözüm sürecini artık ülkemizde acı haberlerin gelmemesi, anaların göz yaşının akmaması için başlattık. Bunu yapmak babayiğitlik, cesaret isterdi. Şükürler olsun bunu başardık. Çözüm süreciyle artık acı haberler, şehit heberleri gelmiyor" diye konuştu.

AK Parti'nin hiçbir zaman ayrım yapmadığını dile getiren Çağlayan, "Bizim için doğulu, batılı olması, Kürt, Laz, Arap, Çerkez olması, Alevi, Sünni olması fark etmez. Çünkü biz yaratılanları, yaradandan dolayı seviyoruz. Bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletin ve bayrağında tekliğinden yana olan herkes bizim kardeşimizdir. Biz milletimizi kucaklıyoruz. Milletimiz bize destek verdiği sürece hizmetlerimize aynen devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik gelişmesinin birlerini rahatsız ettiğine dikkati çeken Çağlayan, şöyle devam etti:

"Birileri Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını hazmedemiyor. Türkiye'nin AK Parti öncesinde olduğu gibi, 11 yıl önce olduğu gibi, MHP-DSP-ANAP koalisyonunda olduğu gibi borç aldığı için emir alan bir ülke olmasını istiyor. Eski çamlar bardak oldu, bitti o işler. Artık Türkiye dünyada kabul gören, itibarı olan bir ülke oldu. Bundan rahatsız olanlar var. Bu rahatsızlığın sonucu Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler, Gezi olayları adı altında çok ciddi olaylar başlattı. Onların istedikleri Türkiye'nin yakalamış olduğu ekonomik başarıyı bozmak. Çünkü bunlar, seçim sandıklarında asla kazanamayanların, seçim sandıklarında millete itibar etmeyenlerin, AK Parti'yi devireceklerini, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bezdireceklerini zannettiler. Sizlerin desteği olduğu sürece kimsenin bizi bölmeye gücü yetmeyecek."

Çağlayan, hiç kimsenin sandık dışı yollarla iktidarı elde etmesinin mümkün olamayacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hodri meydan, çıkarın sandığı, milletimiz kimi istiyorsa ona oy verir ama bunlar biliyorlar ki tüm olaylara rağmen yıpratmadıkları AK Parti çığ gibi büyüyor. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bunlar zannettiler ki Gezi Parkı olaylarında AK Parti'yi bitirecekler. Milletimiz her zaman olduğundan daha fazla meselesine sahip çıktı. Bugün seçim olsa AK Parti yüzde 52 oy alır. Bunlar daha AK Parti'yi anlayamadılar. Milleti tanıyamadılar. Hodri meydan, mart ayı geliyor. İnşallah Mart 2014'de büyükşehir başta olmak üzere İçel'i AK kadrolarla tanıştıracağız."

Kaynak: AA