Cü Vakfı İşletmeleri İçin Ön Protokol İmzalandı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ile Karcan İç ve Dış Ticaret Ltd.

Cü Vakfı İşletmeleri İçin Ön Protokol İmzalandı
Şti. arasında ‘Bin kişilik öğrenci yurdu, cafe ve restoran yapımı’ konusundaki görüşmeler neticesinde prensipte anlaşılarak ön protokol imzalandı.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından yapımı devam eden CÜ Refakatçi Oteli arkasına bin kişilik öğrenci yurdu, cafe ve restoran türü işletmelerin yapılması kararı alınarak Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Aslı Börek ve Karcan Şirketi Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Çelikalp ve Ali Salman Yücel tarafından ön protokol imzalandı.

Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ın da katıldığı törende yapımı devam eden Cumhuriyet Üniversitesi Refakatçi Oteli arkasına bin kişilik öğrenci yurdu, cafe ile restoran türü işletmelerin yapılmasına karar verildi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık Cumhuriyet Üniversitesi'ne yapılan her yatırımın başta öğrenci ve personel adına sevindirici bir durum olduğunu belirterek, firma yöneticilerine teşekkür etti ve yatırımın üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

CÜ Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk ise CÜ Vakfı'na 40 yıl boyunca gelir getirecek bir anlaşmaya imza atıldığını ifade ederek "Bu firmanın tercih edilmesindeki neden Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı'na yaklaşık 300 kişilik, altında işyeri olan bir misafirhane veya konukevini tamamen bağış yapacak olmasıdır. Konukevi'nden elde edilecek gelirin yine CÜ Vakfı'na ömür boyu gelir getirici kaynak olacaktır. Buda bizim için sevindirici bir gelişmedir. İnşallah bu yıl bin kişilik yurdun ve bağış olan 300 kişilik Konukevi'nin Eylül sonu Ekim başı gibi inşaatına başlanmasını planlıyor, 2014-2015 eğitim/öğretim yılında faaliyete geçmesini arzu ediyoruz. Firma, üniversitemizde gerekli potansiyeli gördüğü takdirde yine 1000 kişilik bir yurt yapma vaadine tekrardan bulunmuştur." dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi ile Aslı Börek'in yan kuruluşu olan Karcan İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. arasında karşılıklı ön protokol imzalandı.
Kaynak: İHA