CHP İl Başkanı Ağzını Bantladı

2007 yılında, Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarının ardından başlayan Ergenekon davasında mahkûm olan gazeteci, yazar, öğretim görevlisi, siyasetçi ve askerlerin aldıkları hapis cezalarına CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün tepkisi ilginç oldu.

CHP İl Başkanı Ağzını Bantladı
CHP İl Başkanı Öztürk, ağzına siyah bant çekerek verilen cezalara tepki gösterdi.
CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk'ün toplantı esnasında yanında CHP İl Yönetim Kurulu üyesi avukat Suat Özbek de hazır bulundu. CHP İl Başkanı Öztürk, ağzını bantlamadan önce yaptığı açıklamada, “12 Mart'ta dünya ve ülke gençliğinin demokrasi, insan hakları istemelerine cevap veremeyip, gözdağı ve korku vermek için ülkemin fidanlarını astılar. 12 Eylül’de önce kardeş kardeşi birbirine öldürterek ülkeye huzur getiriyoruz diye aydınları, yazarları, öğretim görevlilerini, gazetecileri gözetim altına aldılar ve çocuk yaştakilerin yaşlarını büyüterek idam ettiler. 5 Ağustos 2013’te halkımızı din, ırk, yanlı ve yandaş diye ayrıştırıp, eski Genel Kurmay başkanını terörist, gazeteci, yazar, öğretim görevlisi ve siyasetçileri bölücü diye mahkûm ederek sindirmeye çalıştılar. Tüm bu ve bu gibi olayları protesto etmek için ağzımı bantlıyorum ve sözü il yönetim kurulu üyemiz Av. Suat Özbek’e bırakıyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk konuşmasının ardından ağzını siyah bantla kapatarak konuşmama kararı aldı. Öztürk, toplantı sonrası ağzında siyah bantla Ergenekon davasında verilen cezaları protesto için sessiz alkış yaptı.
Kaynak: İHA