Bakan Kılıç, Stadyum Açılışı Yaptı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Genlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ında katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bakan Kılıç, Stadyum Açılışı Yaptı
Samsun’un Çarşamba ilçesinde Genlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış öncesinde Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan sentetik futbol sahalarının açılışını gerçekleştiren Bakan Kılıç, daha sonra geçen yıl Çarşamba Belediyesi ile işbirliği halinde yapılan 5 bin 200 seyirci kapasiteli yeni Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu’nun açılış törenine katıldı.

Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu’nun açılış töreni töreninde konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba’mız Gençlik Merkezi yatırımı ile yeni inşa edilecek KYK yurt projesi ile yapılan suni çim saha projesi gibi birçok yatırım Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile yapılmış oldu. Çarşambamız tarihinde göremediği, maliyeti 200 milyonu aşan hükümet yatırımları devam ediyor. Ayrıca belediyemizin de maliyeti 70 milyonu bulan yatırımları da devam ediyor. Burada ayrıca yine Gençlik ve Bakanlığımızın desteği ile yapımına başlayacağımız 2 bin kişilik kapalı spor salonu inşaatımız olacak. Bu stadyumumuzun Çarşambalılara ve Çarşambaspor’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilimizde yaptığı yatırımlar, bütün ilçeleri kapsayacak şekilde devam ediyor. Bu yatırımlar, gençlerimizin daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde ve spor alanında uluslararası arenada başarılı olabilmemiz için bu tarz alt yapı çalışmalarımıza ihtiyacımız var. Bu anlamada Samsun’a kazandırdığı katkılardan kaynaklı kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çarşambalı gençlere seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Çarşamba eski, köhne ve yıkılmak üzere olan 1952 yılında yapılan stadından bu yeni stadyumumuz la birlikte kurtulmuş oldu. Bu stadyumu Bakanlığımız ve Çarşamba Belediyesi arasından imzalanan protokolle arsa karşılığı Çarşamba Belediyesi’ne yaptırdık. Belediyemizin parası yetmedi ek kaynak aktardık. Sonunda da çarşambamızın PTT 1. Lig ve hatta Süper Lig’de mücadele eden takımlarımızda bile bulunmayan 5 bin 200 kapasiteli bu stadyumu oldu. 5 bin 200 koltuk kapasitesine sahip olan bu stadyumu Çaşrambaspor taraftarlarının doldurmasını bekliyoruz. Belediye Başkanımız belirtti, Samsun’a birçok tesis kazandırdığımızı ama bizim asıl sorunumuz hep beraber Samsun’a heyecan kazandırmak. Ben bu heyecana herkesi ortak olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, “Çarşambalılar bu stadyumu dolduracak ama Samsunspor’u unutmayacak. Samsun’un bütün ilçelerindeki vatandaşlarımız Samsunspor’u unutmayacak. Ben Samsunluyum diyerek Samsunluluk olmaz. Samsunluluk Samsun’un değerlerine sahip çıkmakla olur. Samsun’un kalkınma hamlesine sahip çıkmakla olur. Hepimiz aynı tavanın balığıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Çarşamba’da yapılan yatırımları değerlendiren Bakan Kılıç şunları kaydetti:
“Açılışa gelmeden önce Çarşamba’da yapımı devam eden Gençlik Merkezi inşaatını Sayın Valimizle birlikte gezdik. İçinde kapalı salonu bulunan 4 bin m2 kullanım alanına sahip bu alanı Çarşambamıza kazandıracağız. Gençlerimiz burada eksiklerini tamamlayacaklar. Enstrümanlardan her türlü halk oyunlarına varıncaya kadar etkinliklere katılacaklar. Çarşamba’ya yeni bir spor salonu kazandırıyoruz. Çarşamba Belediyesi üzerinden yapacağımız kapalı salonumuz 2 bin kişi seyirci kapasiteli olacak. 7 milyon ihale bedeline bu salonu yapacağız. Bafra’da da aynı salonun yapımı şu anda tamamlanmak üzere. Çarşamba’da yapımına başlayacağımız bu salonun yüzde 55’ini Bakanlığımız, yüzde 45’ini de Çarşamba Belediyesi yapacak. Çarşamba’nın gençleri bu hizmetleri hak ediyor. Ayrıca burada 500 kişilik bir öğrenci yurdumuzun inşasına başlayacağız. 250 kız, 250 erkek kapasiteli yurdumuz en kısa sürede bitirilecek. Buraya gelen öğrencilerimiz barınma sorunu çözülmüş olacak.”
Kılıç, “Devraldığımız Türkiye 23 milyar dolar IMF’ye borcu olan koalisyon hükümetiydi. Şimdi ise o borcu IMF’ye ödeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’si var. Bu kaynaklar o zamanda vardı ama millet için harcanmıyordu” diyerek sözlerine son verdi.

Protokol üyeleri daha sonra hep birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdiler. Bakan kılıç Dikbıyık beldesinde yapılan Sentetik futbol sahası ve seyircisiz kapalı spor salonun açılışını gerçekleştirmek için Dikbıyık beldesine hareket etti.
Kaynak: İHA