Ak Parti İlçe Başkanı Çırak'tan Çukurova Belediyesine Arsa Satışı Tepkisi

ADANA - AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Çukurova Belediyesinin arsa satışından her kesimin rahatsız olduğunu ifade etti.

Çırak, düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'dan, doğru yanıtlar duymanın tüm Adanalıların hakkı olduğunu, Arıkan'ın iddialara yanıt vermek yerine eski belediye başkanlığı dönemindeki icraatları anlattığını savundu.

Belediyenin bir çok işinin aynı firmaya verildiğini ileri süren Çırak, Çukurova Belediyesinin bugünkü borcunun da 10 milyon lirayı aştığını kaydetti.

Çırak, Belediye Başkanı Arıkan'ın yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

"Söz konusu firmayla sizin ya da ailenizin ticari ilişkisi var mıdır? Firmanın belediyenizle kaç değişik kalemde ticari ilişkisi vardı? Sadece ara yollardan sorumlu olarak, bgüne kadar yapılan asfalt miktarı ve bedeli ne kadardır? Kurtuluş Parkı ağaçlandırma işinin 5 milyon lira, idari bina çevresi ağaçlandırmasının 4 milyon lira, yani sadece ağaçlandırmanın idarı bina inşaatının yarısı tutarında ihale edilmiş olduğu doğru mudur? Satılacak arsa değerinin önce metresinin 400 lira tespit edilip sonradan birinci tutanak yok edilmek suretiyle 300 liraya çekildiğine dair söylentiler doğru mudur?"

Kaynak: AA