Veresiye Defterini Yırttıran Yardım

Bursa'da ilginç bir yardım güne damgasını vurdu.

Veresiye Defterini Yırttıran Yardım
Genç Yenişehirliler Platformu Üyeleri, bir köydeki veresiye defterinde bulunan bütün borcu ödedikten sonra defteri yırttı.
Bursa Genç Yenişehirliler Platformu Üyeleri geçtiğimiz gün Yenişehir merkezi ve köylerinde 100 ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda paketi dağıttılar. Platform üyesi gençler, ilk olarak İncirli Köyü’ne gittiler. Burada Köy Muhtarı Orhan Zengin tarafından karşılanan gençler köyde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere bizzat gidip gıda paketlerini teslim ettiler.

Ardından Hayriye Köyü’ne giden gençler burada da gıda paketlerini dağıttıktan sonra köy bakkalı Ramazan Gündüz’e gidip veresiye defterinde borcunu ödeyemeyen vatandaşların da borçlarını ödeyerek veresiye defterini yırttılar. Gençler daha sonra Terziler, Aydoğdu, Kızılköy, Kızılhisar ve Mecidiye Köylerine de giderek gıda paketlerini dağıttılar.

Yapılan yardımlar karşısında memnun olduklarını belirten İncirli Köyü Muhtarı Orhan Zengin, Terziler Köyü Muhtarı Mehmet Aktaş ve Aydoğdu Muhtarı Feti Çoban, platform üyesi gençlere teşekkür ettiler. Bursa Genç Yenişehirliler Platformu Başkanı Ahmet Yaşa, geçtiğimiz yıl başlattıkları bu kampanyayı devam ettirdiklerini belirterek, “Platform üyesi arkadaşlarımızın katkıları ile temin ettiğimiz gıda paketlerini ilçe kaymakamlığımızdan aldığımız listeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bizzat dağıtıyoruz. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Hayriye Köyümüzde de köy bakkalında bulunan veresiye defterinde borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımızın da borçlarını ödemek sureti ile veresiye defterini yırttık. Yarın buraya borcunu ödemeye gelen insanlara bakkal amcamız ‘artık senin borcun yok, buraya gelip borcunuzu ödeyen oldu’ diyecek. Bu durum herkesin yüzünü güldürecek. Biz platform olarak bir tek kişinin bile yüzünü gülümsetebilir miyiz diye proje başlattık. Yaptığımız çalışma sonucu bir tek kişinin değil, birçok kişinin yüzünün güldüğünü görüyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA