Toroslar Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Devam Ediyor

MERSİN - Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan Bayramı öncesinde asfalt çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, vatandaşları toz ve topraktan kurtarmak istediklerini söyledi.

Alsancak ve Buluklu mahallelerinde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından daha önce kaldırım çalışması yapılan iki mahalleye 3 bin ton asfalt döküldüğünü ifade etti.

İncelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet eden Tuna, insanların komşularıyla gece ve gündüz kaldırımlarda çay içebilecekleri ortamlar oluşturacaklarını belirtti.

Alsancak Mahallesi'nde yoğun bir kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:

"Bu mahallemizde çok eksiğimiz vardı. Yola isabet eden ihata duvarlarının yıkılması ve kaldırım çalışmasının ardından insanlarımızı toz ve topraktan kurtarmak için Ramazan Bayramı öncesinde asfalt çalışması yapıyoruz. Asfalt çalışmalarını planlı ve hızlı bir şekilde bitirerek Ramazan Bayramı'ndan önce inşallah halkımızı toz ve topraktan kurtarmak istiyoruz. MESKİ'nin yağmur suyu çalışmasını tamamlamasının sonrasında başlattığımız asfalt ve kaldırırım çalışmamız ile mahallemiz daha güzel ve nezih bir görünüme kavuştu. Bu çalışmalarımız ile mahalle sakinlerimizin memnuniyetini olumlu bir şekilde gözlemliyoruz. Buluklu Mahallesi'nde ise eski köy kültürünü yaşatmak ve köyün nostaljik havasını canlandırabilmek amacıyla yeni haliyle mahalle meydanı olarak adlandırabileceğimiz alanı düzenledik ve asfalt çalışması yapıyoruz. Mahallemizde bulunan eski bir okulun da devrini aldıktan sonra burada restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Buluklu Mahallemiz İçel'i kuşbakışı gören güzel bir yerleşim yeridir. Asfalt çalışmalarının ardından bu alanda aydınlatma çalışmalarını da yapacağız."

Kaynak: AA