Tatlıcıları Bayram Telaşı Sardı

Sivas'ta, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar şimdiden tatlıcıların yolunu tuttu.

Tatlıcıları Bayram Telaşı Sardı
Bayramda misafirlerine tatlı ikram etmek isteyenler tatlıcılara koşarken, haftalar öncesinden siparişlerini alan tatlıcılar ise siparişleri yetiştirebilmek için fazla mesai yapıyor.

Ramazan Bayramı’nda da en fazla sipariş edilen tatlı her zamanki gibi cevizli ev baklavası olurken; baklavayı, fıstıklı baklava, kadayıf ve tulumba tatlısı takip etti. Baklavanın kilosunu 12 TL ile 20 TL arasında sattıklarını ifade eden tatlıcılar, tulumbanın kilosunun 5 TL’den satıldığını söyledi.

20 yıldır tatlı imalatı yapan tatlı ustası Hayri Başyurtlu; Ramazan Bayramı dolayısıyla tatlı siparişlerinin yoğun olduğunu belirterek, “Bayram telaşı başladı.

Fazla mesai yaparak vatandaşın ağzını tatlandırmak için fazlasıyla çalışıyoruz. İnşallah vatandaşı memnun ederiz. Tatlı bir telaş devam ediyor ama bakalım sonu ne olacak” dedi.

Bu yıl tatlı fiyatlarının düştüğünü belirten Başyurtlu, “Fiyatlar aslında geçen sene ve ondan önceki seneyle hemen hemen aynı. Fiyatlarda bir değişiklik olmadı. Yani zam var ama biz vatandaşa yansıtmadık. Vatandaş ucuz yesin, taze yesin; yani elimizden geleni yapıyoruz. Tulumbayı şu anda 5 TL’ye çektik. 5 TL’den tulumba satıyoruz. Baklavamız ise 12 TL. 15 TL’ye satıyorduk, 3 TL düşürdük. Fıstıklı baklavamız yine 25 TL’ydi, 20 TL’ye çektik. Yani fiyatlar bence uygun. Vatandaş güvenerek yiyebilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA