Suriyeli Sığınmacılar Mardin'de Dileniyor

Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan kaçarak Mardin’e sığınan Suriyelilerin 2 çadır kent kurulmasına rağmen merkeze gelerek dilenmeleri, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Suriyeli Sığınmacılar Mardin'de Dileniyor
Esnaf Ahmet Eren, teravih çıkışından sonra dilenen Suriyelilerden şikayetçi olduklarını, Suriyeli mültecilere yeterince destek verdiklerini fakat gün içerisinde dükkanlarına en az 30 veya 40 kişinin gelmesiyle ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Mardinli yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini belirten Eren, "Ben bir esnafım. Dükkanıma günde 30 dilenci uğruyor. İşyerimde çalışamaz duruma geldim. Müşteriyle mi ilgileneceğim, gelen dilenciyle mi şaşırıyorum. Biz zaten yardımlarımızı yapıyoruz esnaf olarak. Görüyorsunuz işte teravihe geldik caminin avlusunda en az 20 tane Suriyeli dilenci var. Yetkililere sesleniyorum bu soruna bir çözüm bulun. Devlet bu soruna bir çözüm bulsun artık, yazıktır insanlara" dedi.

Vatandaşlardan Sinan Demir ise, "Bunların gidecek yerleri yok dilencilik yapıyorlar burada. Devlet bunlara bir yer yapsın. Suriyeliler esnafa ve evlere giderek dilencilik yapıyorlar. Sokak ve cadde boyu aynı şekilde bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor. Kırmızı ışık yandı mı en az 2 tane Suriyeli dilenci önünüze geliyor. Trafikte neredeyse kaza yapacağız. Devlet bunlara herhalde yardım etmiyor. Bunlarda dilencilik yapıp kendilerini idare ediyorlar. Mardin’de bir kamp yok, Mardin’e bir kamp yapsınlar insanlar artık rahat etsin" diye konuştu

Kaynak: İHA