Şehit Er İçin Mevlit Okutuldu

ZONGULDAK - Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik için Zonguldak'ta mevlit okutuldu.

Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde oturan Çevik'in ailesi tarafından okutulan Mevlid-i Şerife Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ergün Özgür, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve yakınları katıldı.

Vali Erol Ayyıldız, burada yaptığı konuşmada, şehit Jandarma Er Çevik'e Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı dilediğini söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda kimsenin Türkiye'ye zarar veremeyeceğini ifade eden Ayyıldız, "Şehidimizi minnetle anıyoruz. Dolayısıyla hayata ve ileriye mutlu ve mesut bakarsınız" dedi.

Okunan mevlitte şehit Çevik'in bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola 5 Ağustos 2012'de teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu. Jandarma Er Metin Çevik'in cenazesi, Ereğli'de toprağa verilmişti.

Kaynak: AA