Sakarya’dan Silivri’deki Duruşma İçin Hareket Ettiler

Silivri’deki karar duruşmasını takip etmek için Sakarya’dan İstanbul’a hareket etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İşçi Partisi ve CHP'lilerden olaşan yaklaşık 60 kişilik grup 2 saat gecikmeli olarak İstanbul’a hareket ettiler.

Gruptan bazı üyelerin biber gazı sıkılması olasılığına karşı yanlarında limon götürmesi dikkat çekti.
Sabah 02.00’de Yeni Cami’de toplanan ve araçlarına binerek İstanbul’a gitmek isteyen grubun bineceği minibüslerin evrakları ve kimlik kontrolleri nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca Yeni Cami’de beklediler. Polisin en ince ayrıntısına kadar kontrol yaptığı grup adına bir açıklama yapan İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı Silivri’deki mahkemenin bir Türk Mahkemesi olmadığını öne sürerek, “Yarın Silivri’de olacağız” dedi.

Sakarya’dan İstanbul’a hareket edenleri uğurlamaya gelenlerin arasında CHP Sakarya İl Başkanı Yüksel Büyükakten de hazır bulundu.

Polisin hareket edecekler araçların evraklarını en ince ayrıntısına kadar incelemesi grup üyelerinden bazılarının tepkisini çekerken bazı üyelerin ellerinde limonlarla İstanbul’a gitmesi dikkat çekti. Saat 02.00’de İstanbul’a hareket etmesi gereken grup geniş aramaların ardından 3 minibüsle İstanbul’a saat 04.00’te hareket edebildi.
Kaynak: İHA