Ramazan Bayramı Önlemleri

SAKARYA - Sakarya Valiliği, Ramazan Bayramı'nda alınacak tedbirleri açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bayram tatili nedeniyle belediye jandarma, emniyet, asayiş, trafik, SEDAŞ, müftülük, telekom, Sağlık, İl Özel İdaresi, karayolları ve diğer kamu kurum ve kuruluş hizmetleri açısından vatandaşların sorun yaşamaması için bazı tedbirler alındığı belirtildi.

Genel güvenlik, asayiş, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, bayramı huzur içerisinde geçirmek için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün bayram suresince ekipleri takviye ederek tedbir alacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekipler ile merkez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerektiğinde yaya olarak halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar ile alışveriş merkezlerinde ve pazar yerlerinde özellikle hırsızlık, yankesicilik, kapkaççılık, dolandırıcılık ve diğer asayiş olaylarına karşı gerekli tedbirleri alarak, bu gibi yerlerde kontrollerini daha sıkı bir şekilde sürdüreceklerdir. Bayramının 1. günü namazdan sonra özellikle silah atılma olaylarına karşı il Polis Merkezlerinde nöbetleşe personel görevlendirilecek ve Polis Merkezi Amirleri de kendi merkezlerinde hazır bulunacaklardır. İI Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre, meydana gelebilecek olaylara müdahale için rütbeli personel bulundurulacaktır. İI Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri ile Otoyol Emniyet ve Trafik Timleri 24 saat esasına göre, görev başında bulunacaklardır. İI genelinde Jandarmaca Kod uygulamaları yapılacak, trafik yoğunluğu bulunan yollar ile eğlence yerlerinin denetimi ve kontrolüne ağırlık verilecektir. Emniyetin ve Jandarmanın diğer birimleri de kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdüreceklerdir."

Açıklamada, bayram süresince vatandaşların sağlıkla ilgili sorunları ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere sağlık kuruluşlarında yeteri kadar nöbetçi personel görevlendirileceği bildirildi.

SEDAŞ Genel Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacağı belirtilen açıklamada, "Türk Telekom Müdürlüğü bünyesinde arıza ve bakım işleriyle ilgili olarak ekipler ve nöbetçi personel bulundurulacaktır. Başta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere, Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye belediye başkanlıkları bütün birimlerinde ayram süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirecek" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA