Patlama Seslerinden Uzakta Bir İftar

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi, Ramazan ayı boyunca ilçeleri ağırlarken, son olarak Ceylanpınar'daki mağdurlarını servis kirayalayarak 150 km. uzaktan Şanlıurfa’ya taşıdı.

Patlama Seslerinden Uzakta Bir İftar

İlçelerden gelen mağdurlar için farklı bir gün yaşanmasına vesile olan Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi, günlerdir patlama sesleri ile uyanan, Ceylanpınar'daki 15 aileden oluşan ve 1 otobüsle gelen mağdurlarını unutmadı. Servis Şanlıurfa Ceylan Otobüs firmasından bir otobüs kiralanarak, 150 Km uzaktan Şanlıurfa’ya getirilen aileler, İyilik Mağazasında gıda, giyim, ayakkabı, kırtasiye ve oyuncak aldılar. Balıklıgöl ve Dergah mahallinde gezdirilen aileler silah seslerinin olmadığı bir gün geçirdiklerini dile getirdiler.

Ailelerin uzaktan geldikleri için diğer ilçelerden farklı ağırlanmaları gerektiğini söyleyen Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Şahin, “Şanlıurafa’ya en uzak ilçe olan Ceylanpınardan 1 otobüsle gelen mağdurlarımızı özel karşılamak gerekiyordu. Biz de ona göre hazırlık yaptık. 15 aileden oluşan misafirlerimizi mağazamızda gıda,giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere dernekte ağırladıktan sonra, Balıklıgöl ve Dergahta gezdirdik" dedi.

Ceylanpınar'ın son zamanlarda tüm haberlerde sadece patlamaların olduğu yer olarak gösterildiğini dile getiren Şahin, Şanlıurfa'nın bu güzel ilçesinden gelen mağdur ailelere, bomba seslerinden,havan toplarından ve mermi korkusundan uzak bir iftar verdiklerini, gelen çocuklara şimdiden bayram harçlıklarını verdiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA