Mersin'de Girişimciler Sertifikalarını Aldı

MERSİN - İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 30 kişi sertifikalarını aldı.

İçel ESOB Başkanı Talat Dinçer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 3. etabını tamamlayan 21'i kadın 30 kursiyere sertifikalarını verilmesi nedeniyle düzenlenen törende, nisan başından bu yana verdikleri girişimcilik eğitimi tamamlayan 90 kursiyerden iş fikrine sahip 30'unun kendi işini kurduğunu belirterek, ekonomik kalkınma ve işsizliğin çözüm anahtarının girişimciliğin desteklenmesi olduğunu söyledi.

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıyla çözülebileceği fikrinden yola çıkarak KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimlerine hız verdiklerini ifade eden Dinçer, "Girişimcilik büyüyen ve gelişen kent ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Açtığımız 3 kursta 60'ı kadın olmak üzere 90 girişimcimiz sertifika aldılar. Bunlardan belirli iş fikrine sahip olan 30 girişimcimiz KOSGEB tarafından verilen makine ve ekipmandan oluşan 30 bin lira hibe desteğinden yararlanarak kendi işlerini kurdular. Bu kurslarımızda teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini geliştiren girişimcilerimizi kent ekonomisine katmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Dinçer, kurs sonucunda başarılı projesini KOSGEB'e sunan girişimcilerin ilk etapta 30 bin TL makine ve ekipman desteği olarak hibe kredi kullanabileceğini, daha sonra ise işini geliştirebilmek için 70 bin TL'ye kadar yüzde 0 faizli KOSGEB kredisinden faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları İçel ESOB Başkanı Talat Dinçer ve KOSGEB İçel Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz tarafından verildi.

Kaynak: AA