Konservatuar Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın Eylül ayında yapılacak Konservatuvar sınavlarına hazırlık olarak başlattığı ücretsiz yaz kurslarının ikinci kuru 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

Konservatuar Yaz Kurslarına Yoğun İlgi
Yaz kurslarının ikinci etabına 400’ün üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. 1-21 Temmuz arasında gerçekleştirilen birinci kurda ise 330 öğrenci eğitim almıştı. Konservatuvar sınavları 14-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Konservatuarda yeni eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tartışmasız en önemli sanat eğitim merkezlerinden biri olan Belediye Konservatuvarı’na bu yıl da öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eylül ayında yapılacak yetenek sınavları için her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz yaz kursları açıldı. Kursların birinci kuru 1-21 Temmuz arasında yapıldı ve bu kura toplam 330 öğrenci katılarak ücretsiz hazırlık kurslarından yararlandı. Hazırlık kurslarının ikinci kuru ise Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra, 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. İkinci kur dönemi 29 Ağustos Perşembe günü sona erecek.

Birinci kurda olduğu gibi öğrenciler ikinci kur eğitimine de yoğun ilgi gösterdi. Başvuru süresi kapsamında 400’ün üzerinde öğrenci ikinci kura kayıt yaptırdı. Konservatuvar sınavlarına ön hazırlık olan yaz kurslarının bitimiyle sınav dönemi başlayacak. Konservatuvarın 2013-2014 eğitim öğretim dönemi sınavları 14-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Konservatuarda yeni eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Konservatuvarda bu yıl Batı, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi, Halk Oyunları ve Bale Bölümleri’nin ilgili branşlarında eğitim verilecek. Branşlardan, 5 ile 55 yaş arasındaki farklı yaş grupları yararlanabilecek. Ayrıca yine Konservatuvar bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde de resim, seramik, ebru, hat ve tezhip branşları yer alacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde bu yıl Çini Bölümü açılacak.

Bu kapsamda Türk Sanat Müziği'nde Ses Eğitimi 17-30 yaş, Keman, Ud, Tanbur, Ney, Kanun Eğitimi 11-50 yaş, Klasik Kemençe Eğitimi 15-50 yaş aralığındakilere eğitim verilirken Türk Halk Müziği'nde Ses Eğitimi 18-25 yaş, Bağlama Eğitimi 10-25 yaş, Karadeniz Kemençe 12-35, Türk Tasavvuf Musikisi’nde 18-45 yaş aralıklarında eğitim verilecek.
Kaynak: İHA