İnal Batu yaşamını yitirdi

Emekli Büyükelçi, eski milletvekili İnal Batu, 77 yaşında hayatını kaybetti.

İnal Batu yaşamını yitirdi
Emekli Büyükelçi İnal Batu, yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü özel hastanede kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Batu'nun cenazesi yarın öğle namazına müteakiben Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

CHP 'den milletvekilliği de yapan İnal Batu, gazeteci Pelin Batu 'nun babası.

ÇİÇEK'TEN EŞİNE BAŞSAĞLIĞI


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, vefat eden emekli büyükelçi ve eski milletvekili İnal Batu'nun eşi Nevra Batu'ya başsağlığı diledi. Çiçek, emekli Büyükelçi ve eski CHP Milletvekili İnal Batu'nun vefatı dolayısıyla eşi Nevra Batu'yu arayarak, başsağlığı dileklerini iletti.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI

Fenerbahçe Kulübü, emekli büyükelçi İnal Batu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, 'Kulübümüzün eski yönetim kurulu üyelerinden 2983 sicil numaralı Yüksek Divan Genel Kurul üyesi İnal Batu, vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz' denildi.

İNAL BATU KİMDİR?

Batu 24 Eylül 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1959-1960 eğitim-öğretim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi ve Dış İlişkiler bölümünden mezun olan Batu, Türkiye'yi büyükelçi unvanıyla Lefkoşe, Prag, Birleşmiş Milletler, İslamabad ve Roma'da temsil etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, TBMM'de 22'nci Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay milletvekiliği ile Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyeliği de yapan Batu, Türkiye'nin en saygıdeğer devlet adamlarından ve diplomatlarından biriydi.

Batu aynı zamanda Milliyet gazetesi yazarı, oyuncu Pelin Batu ile akademisyen Arda Batu'nun babalarıdır.