Gestaş’tan Bayram Hazırlığı

Çanakkale boğazında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım Ramazan Bayramı öncesinde ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için bir dizi önlem aldı.

Gestaş’tan Bayram Hazırlığı
Bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için filo gemilerinin bakıma alındığını söyleyen GESTAŞ Deniz Ulaşım Genel Müdürü Hasan Yürükçü, “Tüm gemilerin bakımları teknik personellerimiz tarafından yapılmıştır. Gemilerimiz ve İskelelerimiz ile birlikte tüm personelim bayramda tam kadro görevde olacağız. Hizmetin daha hızlı olabilmesi için geçen seneki bayramlarda olduğu gibi gişeden bilet almanın yanı sıra el terminalleri kullanılarak bilet kesimi yapılacaktır. Böylece araç gişelerinin önünde uzun kuyrukların oluşması engellenecek, operasyon, gemilerin doldur-boşalt yöntemi ile zaman kaybı yaşanmadan tamamlanacaktır” dedi.

Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir Hatlarında 2 gemi ve 4 motor ile hizmet verileceğini de söyleyen Yürükçü, “Bayram süresince Çanakkale’mizi araç yoğunluğuna maruz bırakmamak için 15 dakikada bir 24 saat gemilerimiz sefer yapacaklar. Gelibolu-Lapseki hattında 4 gemi ile vereceğimiz hizmette ise yarım saatte bir kesintisiz 24 saat hizmet verilecektir. Gökçeada- Kabatepe hattında 2 gemi ile iki saatte bir sefer yapılacaktır. Saat 22:00’a kadar devam edecek olan seferlerde ihtiyaç olması durumunda saatsiz seferler ile hizmet verilecektir. Geyikli-Bozcaada hattında 2 gemi ile sabah 08:00 den gece 24:00’e kadar her saat başı sefer yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA