DP Genel Başkanı Uysal'ın Açıklaması

MERSİN - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Önümüzdeki yerel seçimler, Türkiye'nin çok uzun süredir biriktirdiği ve hasır altına attığı pek çok meselesiyle ilgili bir turnusol testine tabi tutulacağı süreç olacaktır" dedi.

Uysal, İçel Marina'da bir restoranda partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyahla beyaz arasında sıkıştırılmış bir gündem içerisinde kalarak, demokratik ve kalkınmış bir ülkenin geride bırakılmak istendiği, kolay bir siyasetle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Milletin taleplerinin meclis kürsüsünde seslendirilebilmesi için siyasi partiler ve seçim yasasının değiştirilmesi gerektiğini belirten Uysal, "Önümüzdeki yerel seçimler, Türkiye'nin çok uzun süredir biriktirdiği ve hasır altına attığı pek çok meselesiyle ilgili bir turnusol testine tabi tutulacağı süreç olacaktır. Akabinde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle beraber Türkiye, dünyanın bu değişen şartları içerisinde kendine doğru bir rol tanımı yaparak o dünyayla rekabet eden bir ülke haline gelmek durumundadır. Gelin bu millete iyi niyet beyanı olarak, siyaseti önce kendi içerisinde demokratikleştirelim" diye konuştu.

Türkiye'de 2010 yılında yapılan referandum sonrasında toplumun 'yeniden sivilleşen bir anayasayla 12 Eylül rejimiyle hesaplaştık' diyerek, özlem gidermeye çalıştığını ileri süren Uysal şunları kaydetti:

"Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu, hukukundan emin olduğu, alınterinin karşılığını alabileceği ve kimsenin horlanmadığı, ötekileştirilmediği, mağduriyetlerle mağduriyetlerin yarıştırılmadığı bir Türkiye özlemi içerisinde yapılan bu referandumun sonucu, milletin özlemini giderememiştir. Bu özlemlere cevap vermek mecburiyetinde olanların, kendi özlemlerini öne alarak milletin bu taleplerini geride tutttukları görülmüştür."

Kaynak: AA