Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği

TEKİRDAĞ - Çorlu Belediyesi Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği uyarınca enerji kimlik belgesi konusunda uyarıda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yeni çıkan yönetmeliğin binalarda enerji kimlik belgesini zorunlu hale getirdiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile yapılara enerji kimlik belgesi düzenlenmesi zorunluluğu getirilmiştir. Binalarda enerji verimliliğini artırarak, yapının özellikle aydınlatma, soğutma ve havalandırma sistemlerinde kullanılan enerjiyi minimuma indirme ve aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik etme amacı olan bu yönetmeliğin önemli adımlarından birisi de yapılara enerji kimlik belgesi zorunluluğunu getirmiş olmasıdır. 1 Ocak 2011 tarihinden önce yapı inşaat ruhsatı almış olan yapılar için 2017 yılına kadar bu belgenin düzenlenmesi gerekmektedir."

Son günlerde bazı ısı yalıtımı firmalarının, belediyenin adını kullanarak vatandaşlara ısı yalıtımı işinin kendilerine verilmesi yönünde talepte bulunduğu tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Belediyemizin herhangi bir ısı yalıtımı firması ile doğrudan veya dolaylı olarak bir ilgisi bulunmamakta olup vatandaşlarımızın bu tür ifadelere itibar etmemesi rica olunur'' denildi.

Kaynak: AA