Yeryüzü Sofrası Hasankeyf'te Kuruldu

BATMAN - Doğa Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Yeryüzü Sofrası antik kent Hasankeyf'teki Dicle Nehri kenarında kuruldu.

Türkiye'nin değişik illerinde kurulan Yeryüzü Sofrası'nın son durağı Hasankeyf oldu. İlçeden geçen Dicle Nehri'nin kenarında yapılan iftar programında konuşan Yeryüzü Sofrası organizatörü ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Türkiye'nin baraja değil, doğaya, antik kentte ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kürtler, Zazalar, Yezidiler ve değişik mezheplerden oluşan insanlarla bir araya geldiklerini ifade eden Eliaçık "12 bin yıllık şehir, baraj adı altında yok edilmek isteniyor. Türkiye'nin böyle bir baraja ihtiyacı yok. Ama bu doğaya, bu antik kente ihtiyacı var. Burada hem doğaya, hem coğrafyaya saygısızlık yapılıyor. Kur'an-ı Kerim der ki 'Kendi elleriniz ile yaptıklarınızdan dolayı helak olacaksınız.' Bu kadar kar hırsına gerek yok. Bu kadar para kazanacağız diye tarihi kentleri yok etmeye doğa katliamını teşvik etmeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Yezidi Derneği Başkanı İbrahim Bulut ve Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut'un yanısıra bazı aktivistler de katıldı.

Kaynak: AA