Silivri Destekçileri Geri Döndü

Selçuk'tan Ergenekon davasının görüleceği Silivri'ye gitmek için hareket eden 40 kişilik otobüs, ilçe girişinde polis tarafından durduruldu.

Silivri Destekçileri Geri Döndü
Otobüste kimlik kontrolleri yapılırken, bir süre polis ile uzlaşmaya çalışan destekçiler, yollarına devam etti. Ancak, otobüsün İzmir'e giriş yaptığı anda bağlanacağı yönündeki uyarıları dikkate alarak Selçuk Pranga mevkiinden geri dönen destekçiler, yarın saat 12.00'de İstasyon Meydanı'nda ortak basın açıklaması yapma kararı aldı.

İşçi Parti Selçuk İlçe Örgütü'nün girişimleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), CHP Selçuk İlçe Örgütü, TGB Selçuk Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Selçuk Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin desteğiyle 40 kişinin bulunduğu otobüs, Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçe girişinde durduruldu

İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanı Seyfi Taylak, yapılan bu uygulamanın yasal olmadığını ileri sürdü. Polis ile kısa bir tartışma yaşayan Selçuklu destekçiler, otobüse tekrar binerek yola çıktı. Ancak, polisin İzmir girişinde otobüsün bağlanacağı yönündeki uyarısını dikkate alan destekçiler, Pranga mevkiinden Selçuk'a geri döndü. Daha sonra ADD Parkı'nda bir araya gelen tüm destekçiler, yarın saat 12.00'de İstasyon Meydanı'nda olayı kınamak için ve Silivri tutuklularına destek olmak için ortak basın açıklaması kararı aldı. ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç ise, yapılacak olan basın açıklamasına tüm Selçuk halkını davet etti.
Kaynak: İHA