Pamuklar Mahallesi’ne Bayram Hediyesi

Yenimahalle Belediyesi çocuklara, kadınlara, emeklilere yönelik düzenlediği tarih ve kültür gezilerine bir yenisini daha ekledi.

Pamuklar Mahallesi’ne Bayram Hediyesi
Batıkent’te apartman görevlilerini Amasra’ya yollayan belediye son olarak da gecekonduların ağırlıklı olduğu Şentepe Pamuklar Mahallesi sakinlerini Konya’ya götürdü. Pamuklar Mahallesi muhtarı Ali Osman Özcan öncülüğünde yola çıkan 60 vatandaş, başta Mevlana Müzesi olmak üzere Konya’nın tarihi camii ve müzelerini gezecek.
KONYA FETHEDİLECEK
Pamuklar Mahallesi’nden sabahın erken saatlerinde hareket eden 2 otobüsle yola çıkan vatandaşların heyecanı gözlerinden okunuyordu.7’ den 70’ e her yaşta insanın bulunduğu turda vatandaşların tüm ihtiyaçları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandı. Bir rehberin de seyahat boyunca eşlik edeceği turda, Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Şems-i Tebriz Türbesi, Alaadin Tepesi Camii ve Sarayı, Karatay Medresesi Müzesi, İnce Minareli Medrese, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Camii ziyaret edilecek.

İFTAR KONYA’DA
Ankara’ya yakın olmasına rağmen daha önce hiç Konya’ya gitmemiş olan mahalle sakinleri, kendilerine bu imkânı sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Ankara’ya yakın olan yerlere bile ekonomik nedenlerden dolayı gidemiyoruz. Mevlana da bize çok uzak değil ama gidip göremedik. Ramazan’da bizi Mevlana’ya gönderen Başkanımız bize bayram hediyesi verdi. İftarımızı Konya’da etme şansı yakalayacağız” diyerek mutluluklarını dile getirdiler.
Kaynak: İHA