Osmaniye'de Kadir Gecesi Coşkusu

OSMANİYE - Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gece'si Osmaniye'de idrak edildi

Çok sayıda Osmaniyeli, Kadir Gecesi dolayısıyla iftarın ardından Enver-ul Hamit ve Zafer Camisi başta olmak üzere kentteki birçok camiye akın etti. Teravih namazı kılıp, Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Hz. Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif, gece dolayısıyla Zafer Camisi'ne gelen vatandaşların ziyaretine açıldı. Vatandaşlar, teravih namazının ardından cami imamı tarafından kutu içerisinde getirilen Sakal-ı Şerif'i görme imkanı buldu.

Camideki programın ardından vatandaşlara kandil simidi, tatlı, lokum ve çay ikram edildi.

Kadirli ilçesinde ise Merkez Hamidiye Camisi'ni dolduran çok sayıda kişi, İlçe Müftüsü Orhan Öncü tarafından yaptırılan dua ve vaazın ardından gece nedeniyle namaz kılıp, dua etti.

Camiye akın eden çok sayıda kişi caminin içerisine sığmayınca, bahçede namaz kılmak zorunda kaldı. Namaz sonrası cami imam hatibi Nuh Üste tarafından Hz. Peygamberin Sakal-ı Şerif'ini camideki vatandaşlara ilahi eşliğinde gösterildi.

Kaynak: AA