Malatya’da Her Gün 800 Suriyeli İftar Sofralarında Misafir Ediliyor

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya’da her gün en az 700 ile 800 Suriyeli mültecinin şehir merkezine getirilerek iftar sofralarında misafir edildiğini söyledi.

Malatya’da Her Gün 800 Suriyeli İftar Sofralarında Misafir Ediliyor
Vali Vasip Şahin, Malatya Aktif İş Adamları Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı.

Yemeğe Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan yaklaşık 700 Suriyeli mültecide katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, “İnşallah sizlerin duası ile yaşanan sıkıntılar, ezalar, cefalar bir an önce bitecektir. Bizler Malatya olarak Ramazan’da gerçekten çok bereketli bir ay geçirdik. Her Ramazan tabi böyle olmuyordu. Siz Suriyeli dostlarımızın Malatya’ya gelmesi bu seneki Ramazan’ımızı bereketlendirdi. Malatyalılara teşekkür ediyorum, her gün en az 700- 800 Suriyeli Malatya’nın çeşitli yerlerinde misafir edildiler” dedi.

Vali Şahin şu ifadeleri aktardı, “Birçok kuruluşumuzda Konteynır Kentte Suriyeli misafirlerimize ev sahipliği yapmaya çalıştı. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kardeşliğimiz, birbirimizin hatırını sorup soruşturmamız, bu alışkanlığımız bayramdan sonra da devam edecektir. Bayramdan sonra yine aynı hayırseverlerimiz, aynı hayırsever sivil toplum kuruluşlarımız yeni bir organizasyonla Suriyeli kardeşlerimize gönüllerini açmaya devam edecekler.”
Kaynak: İHA